Aller au contenu

Annonce des premiers titres du festival de théâtre Boulevard 2021 ; Festival de théâtre à thème Boulevard 2021 : Hacker l'horizon

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Van donderdag 5 t/m zondag 22 augustus 2021 vindt Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch plaats. De 37ste festivaleditie telt ruim 120 verschillende voorstellingen, concerten, performances en installaties in theaters, op unieke locaties en in het Zuiderpark. Ook trekken we de nacht in met Fomo Fatale, clubnachten met dampende klanken. Het Zuiderpark doet dienst als nieuw, ruim opgezet festivalhart met onder andere de welbekende Block Boxen, een parkpodium met dagelijks programma, verdiepende gesprekken en veel theatertenten. Welkom!

Onder het motto Nader de ander bood het festival in 2020 – tijdens de alternatieve corona-editie ‘Afzender Boulevard’ – haar publiek een oefening in nabijheid. Dit jaar nodigt het festival uit om na te denken over de toekomst en de houdbaarheidsdatum van diepgewortelde opvattingen. Is groei nog vanzelfsprekend? Mag je natuur en milieu grenzeloos belasten? Festivalmotto: Hack the horizon. Theatermakers zijn daar onmisbaar in. Zij verbinden en wijzen op ongebaande wegen. Ze verknopen droom en moed. Daarom nodigt Boulevard haar publiek dit jaar uit zichzelf aan de hand van de makers opnieuw te leren verhouden. Tot de natuur en het klimaat. Tot onze herkomst, zorg en gezondheid. Tot elkaar. Omdat een nieuwe periode niet zonder een nieuwe blik kan.

Programme

Voor veel makers staat het gedachtegoed achter Hack the horizon dit jaar centraal. Choreograaf Joseph Toonga [GB] zet met Born to Manifest en Born to Protest [twee delen van een drieluik] een wereld neer, waarin zorgen voor elkaar en onderlinge steun een tegenwicht vormen van een snoeiharde realiteit die het leven van deze zwarte Britse mannen beïnvloedt . In de intieme en actuele performance/installatie Birds without flight gooit Francesca Lazzeri [NL] onze menselijke verhouding met de plantenwereld in vogelvlucht overhoop, in de hoop meer ruimte te maken voor een alternatief evenwicht tussen verschillende soorten. De performance Songs for no one van Nastaran Razawi Khorasani [NL] biedt een portret van een verborgen samenleving, waarin jonge mensen ritmisch en luidkeels gehoord worden. De Italiaanse choreograaf Chiara Bersani [IT] brengt de soloperformance The Whales Song waarin het publiek evolueert tot groep en zich vandaaruit ontwikkelt tot koor.

En meer…

De theaterprojecten van lijn73 waarmee we afgelopen jaar theatermakers, Bossche buurten en bewoners met elkaar verbonden krijgen ook een vervolg. Zo keert theatermaker Alexandra Broeder [NL] terug met The Sheeptown Project dat zij maakte op basis van de gesprekken die zij vorig jaar voerde met psychisch kwetsbare jongeren en neemt Schweigman& [NL] samen met een diverse groep Bossche vrouwen het vrouwelijk lichaam onder de loep in Sensual Summer. Ook biedt Boulevard dit jaar plaats aan collega festivals die afgelopen jaar helaas niet plaats konden vinden met programmering van November Music, Festival Cement en Bosch Parade en zien we een aantal publiekslievelingen terugkeren zoals Laika/ Zefiro Torna [BE] met BALSAM, Jan Martens/ GRIP [BE] met Elisabeth gets her way en De Warme Winkel/Florian Myjer [NL] met Lady Chatterley’s lover.

Vente de billets

Op donderdag 17 juni start de online kaartverkoop via www.festivalboulevard.nl. Vrienden van het festival kunnen vanaf donderdag 10 juni al kaarten kopen. De komende weken worden er nog veel meer titels gedeeld.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais