Voor de vijfde editie van on Tour zijn en Wilmink en centrum op zoek naar locatiemakers. In het programma hebben we twee bijzondere locaties gereserveerd: het Redemptoristenpark, op de grens van en , en de kade van de se Roeivereniging Thyro.

Op 18 en 19 september organiseren en Wilmink en centrum voor de vijfde keer on Tour. De organisatie zoekt jonge makers met een te gek, prikkelend en op één van de twee locaties passend plan, dat en cultuur met de omgeving verbindt. Liefst een nieuw idee, maar een bestaande productie mag ook – op voorwaarde dat deze op maat wordt gemaakt voor de locatie. De makers krijgen budget en in overleg inhoudelijke ondersteuning op het gebied van regie en dramaturgie.

en Wilmink en centrum vinden het belangrijk om jonge makers het podium te bieden én om hen aan te moedigen zich te laten inspireren door de stad waar zij spelen: . Ellen Peters: “De locaties dagen uit om out of the box te denken. Bij de roeivereniging kan je spelen met water. En de bewoners van de flat naast het Redemptoristenpark kunnen welllicht ook meegenieten”. Iris Binnenmars: “Locatie daagt ook uit om verwachtingen bij het te doorbreken”.

Wat is on Tour?

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

on Tour is een uitnodigende en laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende soorten podiumen. fietst langs acts op hele bijzondere locaties in het buitengebied van (uitgangspunt voor de route is Rondje ). Het ontdekt bijvoorbeeld klassieke , klein, en straat. Het jubileum TOT#5 is aanleiding voor een extra speciale en feestelijke programmering. We kijken daarbij naar de kracht van on Tour: de intieme en prachtige plekjes rondom en vragen makers om een ode te brengen aan de locatie in de vorm van een werkje.

Wij moedigen makers aan een plan in te dienen. Uit de aanmeldingen maken we een eerste selectie van makers met wie we een kennismakingsgesprek plannen. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op donderdag 14 juli. Het indienen van een plan of voorstel kan tot en met 5 juli. Voor meer info en indienen zie onze website.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top