Van donderdag 5 t/m zondag 22 augustus 2021 vindt Boulevard ’s-Hertogenbosch plaats. De 37ste editie telt ruim 120 verschillende voorstellingen, concerten, s en s in theaters, op unieke locaties en in het Zuiderpark. Ook trekken we de nacht in met Fomo Fatale, clubnachten met dampende klanken. Het Zuiderpark doet dienst als nieuw, ruim opgezet hart met onder andere de welbekende Block Boxen, een parkpodium met dagelijks programma, verdiepende gesprekken en veel theatertenten. Welkom!

Onder het motto Nader de ander bood het in 2020 – tijdens de alternatieve -editie ‘Afzender Boulevard’ – haar een oefening in nabijheid. Dit jaar nodigt het uit om na te denken over de toekomst en de houdbaarheidsdatum van diepgewortelde opvattingen. Is groei nog vanzelfsprekend? Mag je natuur en grenzeloos belasten? motto: Hack the horizon. Theatermakers zijn daar onmisbaar in. Zij verbinden en wijzen op ongebaande wegen. Ze verknopen droom en moed. Daarom nodigt Boulevard haar dit jaar uit zichzelf aan de hand van de makers opnieuw te leren verhouden. Tot de natuur en het klimaat. Tot onze herkomst, zorg en gezondheid. Tot elkaar. Omdat een nieuwe periode niet zonder een nieuwe blik kan.

Programma

Voor veel makers staat het gedachtegoed achter Hack the horizon dit jaar centraal. Joseph Toonga [GB] zet met Born to Manifest en Born to Protest [twee delen van een drieluik] een wereld neer, waarin zorgen voor elkaar en onderlinge een tegenwicht vormen van een snoeiharde realiteit die het van deze zwarte Britse mannen beïnvloedt . In de intieme en actuele / Birds without flight gooit Francesca Lazzeri [NL] onze menselijke verhouding met de plantenwereld in vogelvlucht overhoop, in de hoop meer ruimte te maken voor een alternatief evenwicht tussen verschillende soorten. De Songs for no one van Nastaran Razawi Khorasani [NL] biedt een portret van een verborgen samenleving, waarin jonge mensen ritmisch en luidkeels gehoord worden. De Italiaanse Chiara Bersani [IT] brengt de solo The Whales Song waarin het evolueert tot groep en zich vandaaruit ontwikkelt tot koor.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

En meer…

Kaartverkoop

Op donderdag 17 juni start de kaartverkoop via www.festivalboulevard.nl. Vrienden van het kunnen vanaf donderdag 10 juni al kaarten kopen. De komende weken worden er nog veel meer titels gedeeld.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top