Aller au contenu

Le musée d'Amsterdam mène une campagne conversationnelle pour Golden Coach

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Le musée d'Amsterdam mène une campagne innovante pour l'exposition Le carrosse d'or en collaboration avec diverses agences et créatifs. Partager les connaissances et entamer une conversation nationale sur le carrosse controversé, tel est l'objectif.

Hoofd Communicatie & Marketing van het Amsterdam Museum Maurice Seleky legt uit waarom hiervoor gekozen is: ‘’De tentoonstelling De Gouden Koets vertelt bezoekers een meerstemmig verhaal. Veel mensen en hedendaagse makers komen in de tentoonstelling aan het woord en uiteenlopende perspectieven worden belicht. De tentoonstelling heeft als doel mensen te laten nadenken over (de (toekomst van) de Gouden Koets. Daarom past de keuze van het Amsterdam Museum voor een conversationele campagne, waarin het museum niet alleen zendt maar juist de interactie met het publiek opzoekt, goed bij de tentoonstelling. Met onze campagne nodigen we uit tot een gesprek.’’

En campagne dans tout le pays

Het Amsterdam Museum trekt in de campagne alle twaalf provincies langs met een pop-up mobiele onderzoekinstallatie annex mini-expo. Dit concept is ontwikkeld in samenwerking met het social design bureau Afdeling Buitengewone Zaken. In vijf interactieve modules wordt het publiek uitgenodigd om hun kennis over de Gouden Koets te testen, gevoelens over, herinneringen aan en associaties bij de koets te delen en een persoonlijke kijk op de toekomst van het rijtuig te geven. Dat kunnen ze bijvoorbeeld doen door video- en audioboodschappen op te nemen, die door het museum worden verzameld. Of door op te schrijven welke brandende vraag ze over de Gouden Koets hebben. Een deel van de resultaten wordt gepresenteerd op de bijbehorende website www.goudenkoets.nl en in de tentoonstelling. De steden Groningen en Assen zijn inmiddels aangedaan en deze week is Leeuwarden aan de beurt.

Seleky: ‘’We hebben een meerstemmige tentoonstelling gemaakt waarbij wij vele kanten van de Gouden Koets belichten. De stemmen die leven in heel Nederland mogen niet ontbreken in de tentoonstelling. Door in heel Nederland zienwijzen op te halen en een plek te geven in de tentoonstelling betrekken we Nederlanders actief bij het onderwerp. Door de mini-expo hopen we publiek in heel Nederland uiteraard ook te stimuleren de hele tentoonstelling in het Amsterdam Museum te bezoeken om nog meer over de Gouden Koets te leren en de koets in het echt te komen bekijken.’’

Vue éclatée comme support d'image

Samen met het gerenommeerde designbureau Verve Agency, voorheen bekend als Vruchtvlees, ontwikkelde het Amsterdam Museum de campagne-identiteit en outdoorcampagne met als beelddrager een exploded view van de Gouden Koets.

‘’Voor de campagne voor de tentoonstelling De Gouden Koets waren we op zoek naar een krachtige beelddrager, waarmee we het gelaagde, multidimensionale verhaal achter de koets goed konden overbrengen. Het gaat in de tentoonstelling namelijk niet om één object maar om de vele verschillende verhalen die er over dat object te vertellen zijn. We kwamen op het idee van de explosietekening, ofwel de exploded view, als metafoor voor de reconstructie van de ontstaansgeschiedenis van de koets. Afhankelijk vanuit welk perspectief je kijkt, kun je je dus voorstellen dat de verschillende onderdelen uit elkaar worden gehaald of juist worden geassembleerd tot een geheel,’’ aldus Seleky.

Vidéos

Regisseur Aram de Groot maakte in opdracht van het Amsterdam Museum de campagnetrailer voor de tentoonstelling De Gouden Koets. Hij maakte eerder ook de campagnetrailer voor de tentoonstelling Refresh Amsterdam voor het Amsterdam Museum.

 

Het Amsterdam Museum maakte met Mals Media een serie van dertig OneMinute video’s. In deze video’s delen betrokkenen bij de tentoonstelling – zoals fotograaf Erwin Olaf, kunstenaars AiRich en Brian Elstak, republikein Prof. Hans Ulrich Jessurun d’Oliveira, lid van de restauratiecommissie van de Gouden Koets Anne van Grevenstein en Pieter Verhoeve, voorzitter van Bond van Oranjeverenigingen, hun kijk op de koets.

De campagnetrailer wordt vandaag (2 augustus) gelanceerd op de social media-kanalen van het Amsterdam Museum en de OneMinutes worden één voor één verspreid. ‘’Zo hopen we steeds weer een andere doelgroep te triggeren en hen te stimuleren om, naast de tentoonstelling te bezoeken, over de koets in gesprek te gaan,’’ aldus Seleky.

Site web

Op de speciaal door het Amsterdam Museum gelanceerde en door Afdeling Buitengewone Zaken ontworpen website www.goudenkoets.nl worden de resultaten van de Mobiele Onderzoekinstallatie vanuit heel Nederland gedeeld. Daarnaast kunnen bezoekers op de website naast tickets bestellen ook meer informatie vinden over de kunstenaars, de randprogrammering en de tentoonstelling De Gouden Koets. Het campagnebeeld, de exploded view van de koets, is op de website ‘tot leven’ gebracht.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais