Aller au contenu

BOSCH PARADE BARST LOS SUR L'EAU ET SUR LA TERRE - Neuvième édition du spectacle d'art 16 - 19 juin 

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.
Donderdag 16 juni gaat hét theatrale en muzikale kunstenspektakel op het water Bosch Parade van start. Tot en met zondag 19 juni kan publiek (gratis!) de drijvende, peddelende en zwemmende stoet kunstwerken meemaken vanaf de oevers van de Dommel in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Iedere avond wordt afgesloten met een met een wervelend en sfeervol slotritueel in de Jardin des délicesHet thema dit jaar is ‘verleiding’.
Bosch Parade 2022
Ook deze editie brengen beeldend kunstenaars, vormgevers, componisten, regisseurs en choreografen uit binnen- en buitenland een ode aan de Jheronimus Bosch (1450-1516) met een fascinerende tocht varende kunstobjecten vol symboliek, fantasieën en absurditeiten. Zij tonen een unieke ‘vaartocht van het ongerijmde’, met negentien eigenzinnige kunstwerken die in ruim een uur voorbijtrekken.
Het kunstspektakel wordt op 16, 17 en 18 juni afgesloten met een wervelend en sfeervol slotritueel in de Jardin des délices, de kleurrijke broedplaats aan de Citadel waar de kunstenaars werk(t)en aan hun objecten en Atelier van Lieshout een verzameling indrukwekkende werken exposeert.
Voor iedereen
Bosch Parade is (gratis) toegankelijk, voor jong en oud: vrijwel overal langs de route kan men plaatsnemen op de vestingmuur of in het groen. Op het Stadsbalkon ter hoogte van de Berenwoutstraat en in het gras van de taluds is plaats om op eigen stoeltjes of kleedjes de parade te bekijken. Bezoekers kunnen ook kiezen voor een gerieflijke, betaalde zitplaats met het beste zicht, op één van de drie Bosch Parade-terrassen.
HET PROGRAMMA: UNIEKE COMBINATIES
Bij Bosch Parade zie je als publiek buitengewone combinaties waar van alles uit ontstaat om te zien, te horen, te proeven en te voelen. De kunstenaars uit binnen- en buitenland ontstijgen hun eigen disciplines en werken samen als collectieven en individuen, binnen en buiten de paden van de kunst. Van alles te zien dus, en nog meer… waaronder:
  • Drijvende dans-performance-installatie: NAÎAD
  • Dansmakers Celine Werkhoven en Anna Zurkirchen bundelde de krachten met componist Antonio Alemanno en architect Ad Roefs voor NAÎAD, een drijvende performance-installatie waarop twee vrouwelijke wezens met vervreemdende dans, hun lijven en ledematen in onmogelijk bochten en verdubbelingen wringend, drenkelingen uit het water lokken.
  • Monstervis van staal en oud ijzer : Angler Maiden
  • Voor de Amerikaanse Lisa Nigro is samenwerken voor en met gemeenschappen over de hele wereld cruciaal. Ze maakte eerder met groepen vrijwilligers interactieve kunstwerken vol vuureffecten voor kunstenfestival Burning Man. Voor Bosch Parade construeert ze met Bossche betrokkenen Angler Maiden, een monsterachtige vis, opgetrokken uit staal en oud ijzer, die de vissers verleidt met haar muziek, kleuren en vurige karakter.
  • Koken en in de sauna genieten in installaties: Jardin des délices
  • In de Tuin der Lusten – de feestelijke broedplaats van Bosch Parade aan de waterkant van de Citadel in ’s-Hertogenbosch – komen de kunsten en bijzondere invalshoeken verrassend samen. Bij, in en op de werken van Joep van Lieshout bijvoorbeeld. Er wordt dagelijks gekookt in zijn imposante installatie House of Transition en bezoekers dampen er in zijn sauna Welness Skull. 
INFORMATION
Donderdag 16 t/m zaterdag 18 juni, 20.00 – 22.00 uur
Zondag 19 juni, 15.00 – 17.00 uur
Kaarten en info: www.boschparade.nl
BOILERPLATE BOSCH PARADE
Bosch Parade organiseert tweejaarlijks een vaartocht op de Dommel in het centrum van ’s-Hertogenbosch, met in 2022 haar negende editie. Tijdens de 8e editie in 2019 trok Bosch Parade 27.000 bezoekers, onder meer uit de Verenigde Staten, Israël, Finland, Australië, Verenigd Koningrijk, Rusland en Zweden. De editie van 2021 is wegens maatregelen om corona te beperken uitgesteld naar 2022.
Étiquettes:

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais