Aller au contenu

Walking : sur la marche et la littérature avec Midas Dekkers, Henk Schiffmacher, Jeroen Theunissen, Marjoleine de Vos et Bente van de Wouw.

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Zondagmiddag 25 september International Literature Festival Utrecht – TivoliVredenburg

Wanderlust! Op 25 september, tijdens een geheel aan het wandelen gewijd programma, vertellen Midas Dekkers, Henk Schiffmacher, Jeroen Theunissen, Marjoleine de Vos en Bente van der Wouw over hun onbedwingbare wandeldrift. Het wordt een middag vol wandel-literatuur, met en voor wandelaars, natuurliefhebbers, pelgrims en mijmeraars.

De aanwezige auteurs zullen vertellen over de Camino naar Santiago de Compostela die Henk Schiffmacher en Bente van de Wouw in zijn geheel en Midas gedeeltelijk liepen.

In het tv-programma De Wandeling vertelde Dekkers: ‘Het leuke van wandelen en een bedevaart is de onthechting. Als ik wil nadenken om een boek te schrijven, blijkt dat dat vervelende lichaam van mij me tegenwerkt. Dan moet mijn lichaam naar de wc of het heeft honger. Als ik mijn lichaam een eenvoudige opdracht geef, zoals lopen, heb ik van het lichaam geen last meer. En dan hebben mijn hersenen de handen vrij om na te denken.’

Voor Bente van de Wouw was de wandeltocht naar Santiago de Compostela therapeutisch. In haar eerste boek Sur la route (2022) vertelt ze openhartig over de zware burn-out waar zij mee te maken kreeg, en hoe ze zich door het trotseren van de wandelroute naar Santiago de Compostela weer bij elkaar wist te rapen.

Jeroen Theunissen liep de andere kant op, van Zuidwest-Ierland helemaal naar Bosporus in Turkije, en deed daar verslag van zijn boek Ik = Cartograaf waarin hij terloops reflecteert op het Europa van het heden en uit het verleden, en probeert zo grip te krijgen op onze snel veranderende wereld.

Daarnaast zal ook Marjoleine de Vos, fervent wandelaar en auteur van het wandelessay Je keek te ver (2020) aanwezig zijn.
Gespreksleiders zijn Roos van Rijswijk en Sander de Kramer. Haal de wandelschoenen dus maar vast uit de kast!

Naast deze gesprekken met schrijvers is er muziek, een literaire pelgrimswandeling en een schrijfwedstrijd. Looptijd is een event in samenwerking met de Camino Academie.

Zondag 25 september 2022
TivoliVredenburg Utrecht
Aanvang 13:00 uur
Tickets €25 / €20 via www.ilfu.com

ILFU - Festival international de littérature d'Utrecht
ILFU is het grootste literatuurfestival van Nederland én een dagelijks online platform voor literatuur. Terugkerende festivalonderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, literaire filmvertoningen, concerten, theatervoorstellingen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival.
www.ilfu.com

Étiquettes:

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais