Meteen naar de inhoud

Looptijd: over wandelen en literatuur met Midas Dekkers, Henk Schiffmacher, Jeroen Theunissen, Marjoleine de Vos en Bente van de Wouw

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Zondagmiddag 25 september International Literature Festival Utrecht – TivoliVredenburg

Wanderlust! Op 25 september, tijdens een geheel aan het wandelen gewijd programma, vertellen Midas Dekkers, Henk Schiffmacher, Jeroen Theunissen, Marjoleine de Vos en Bente van der Wouw over hun onbedwingbare wandeldrift. Het wordt een middag vol wandel-literatuur, met en voor wandelaars, natuurliefhebbers, pelgrims en mijmeraars.

De aanwezige auteurs zullen vertellen over de Camino naar Santiago de Compostela die Henk Schiffmacher en Bente van de Wouw in zijn geheel en Midas gedeeltelijk liepen.

In het tv-programma De Wandeling vertelde Dekkers: ‘Het leuke van wandelen en een bedevaart is de onthechting. Als ik wil nadenken om een boek te schrijven, blijkt dat dat vervelende lichaam van mij me tegenwerkt. Dan moet mijn lichaam naar de wc of het heeft honger. Als ik mijn lichaam een eenvoudige opdracht geef, zoals lopen, heb ik van het lichaam geen last meer. En dan hebben mijn hersenen de handen vrij om na te denken.’

Voor Bente van de Wouw was de wandeltocht naar Santiago de Compostela therapeutisch. In haar eerste boek Onderweg (2022) vertelt ze openhartig over de zware burn-out waar zij mee te maken kreeg, en hoe ze zich door het trotseren van de wandelroute naar Santiago de Compostela weer bij elkaar wist te rapen.

Jeroen Theunissen liep de andere kant op, van Zuidwest-Ierland helemaal naar Bosporus in Turkije, en deed daar verslag van zijn boek Ik = Cartograaf waarin hij terloops reflecteert op het Europa van het heden en uit het verleden, en probeert zo grip te krijgen op onze snel veranderende wereld.

Daarnaast zal ook Marjoleine de Vos, fervent wandelaar en auteur van het wandelessay Je keek te ver (2020) aanwezig zijn.
Gespreksleiders zijn Roos van Rijswijk en Sander de Kramer. Haal de wandelschoenen dus maar vast uit de kast!

Naast deze gesprekken met schrijvers is er muziek, een literaire pelgrimswandeling en een schrijfwedstrijd. Looptijd is een event in samenwerking met de Camino Academie.

Zondag 25 september 2022
TivoliVredenburg Utrecht
Aanvang 13:00 uur
Tickets €25 / €20 via www.ilfu.com

ILFU – International Literature Festival Utrecht
ILFU is het grootste literatuurfestival van Nederland én een dagelijks online platform voor literatuur. Terugkerende festivalonderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, literaire filmvertoningen, concerten, theatervoorstellingen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival.
www.ilfu.com

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands