Aller au contenu

House of Circus démarre en travesti et les frères Simon et Vincent Bruyninckx ouvrent le Festival Circolo en se tenant par les dents.

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Na weer een jaar van dromen en plannenmaken, is het vandaag eindelijk zover: de 10e editie van Festival Circolo – het grootste circusfestival van Nederland – is van start! Tot en met zondag 30 oktober verandert het Tilburgse Spoorpark in een oase vol spektakel, acrobatiek en humor. 

Het openingsschot werd op 20 oktober 2022 om 20:00uur gegeven door twee circusartiesten van House of Circusdie in drag de bogen van het Cirkelgewelf in lichterlaaien zette.  Daarna werd het publiek de tent mee in genomen voor de uitverkochte openingsvoorstelling BITBYBIT de Collectif Malunés. In de voorstelling zien we twee broers blazen met enorme overtuiging nieuw leven in een klassieke circustechniek: Jaws of Steel. Ze hebben een leren bit tussen hun tanden, van het ene mondstuk naar het andere is een staalkabel gespannen als een navelstreng tussen twee bijtgrage jonge honden. Ze spelen een levensgevaarlijk spel op de grens van hun fysiek vermogen en slechts centimeters verwijderd van het publiek.

Enkele highlights van het openingsweekend

Sono Io? – Circus Ronaldo

In ‘Sono Io?’ (vertaald: Ben ik dat?) proberen Danny & Pepijn Ronaldo, vader en zoon én beiden clowns, dichter tot elkaar te komen. In deze deels autobiografische, deels gefantaseerde werkelijkheid gaan ze op zoek naar zichzelf en naar de ander. Een theatraal meesterwerk, prachtig en grappig, die de kern raakt van onze menselijkheid.

Gregarious – Compagnie Soon

Sport is heldhaftig. Sport is episch. De sportieve voorstelling Gregarious is dat allemaal niet. Twee competitieve acrobaten, gekleed in jaren ’70 Adidas-outfits, zetten de verborgen kant van sport in de schijnwerpers. Met vallen en opstaan, prikken en porren, stoeien en spelen, én een dikke portie humor, zoeken ze naar de waarheid die verscholen ligt in spelletjes. Voor de twaalfde man, het publiek, is dit een uitstekende workout voor de lachspieren.

Repro Project – Camiel Corneille

Camiel neemt je mee langs een drietal onderzoeken die ieder op hun eigen manier met dit thema dealen: PRESS, MANCHINES en EXO. Iedere performance toont een fysieke reactie op een bewegend beeld. Zo probeert hij controle te krijgen over een bewegende muur, balanceert hij op een piramide op z’n punt en toont hij lichamen op zoek naar contact en connectie. Stap in de gedachtewereld van Camiel waar circus, beeldende kunst en filosofie samensmelten tot een bijzonder geheel.

Cirkelgewelf (gratis)

Midden op het festivalterrein liggen twee halve bogen. Een fijne rustplek voor de festivalbezoekers, maar ook een speeltoestel voor circusartiesten. Om de zoveel tijd gaan de metershoge ijzeren bogen de lucht in en veranderen de ‘rustbanken’ in een soort klimtoestel. Elke dag worden er in dit circusgewelf een aantal voorstellingen gespeeld voor het toegestroomde publiek, gratis en voor niets.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais