Meteen naar de inhoud

Een Huid van Klank: Compositie van Corrie van Binsbergen op de krachtige poëzie van Antjie Krog door Asko|Schönberg, Vuma Levin Trio, Beatrice van der Poel

Toen componist/gitarist Corrie van Binsbergen de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog een paar jaar geleden haar eigen gedicht hoorde declameren, stond zij aan de grond genageld. Zij werd overrompeld door het geluid, die dictie, die klank van het Zuid-Afrikaans.

Van Binsbergen werkt al vanaf 2003 met schrijvers en dichters samen. Literatuur en poëzie vormen voor haar een grote bron van inspiratie.

In Van Binsbergens nieuwste compositie Een Huid van Klank vormen klank van taal het uitgangspunt. Ze maakt gebruik van audio-opnames waarin Antjie Krog haar werk voordraagt. Haar krachtige dictie en het specifieke van het Zuid-Afrikaans worden onderdeel van de muziek.

Een hybride ensemble, bestaande uit Asko|Schönberg, een improviserende popzangeres en een Zuid-Afrikaans Jazz-trio verkennen samen alle uithoeken van klank, taal en muziek. Een kleurrijk project waarin de rijkdom van vele werelden elkaar inspireert.

Een Huid van Klank is geschreven in opdracht van Asko|Schönberg en November Music en tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten.

Door: Asko|Schönberg – Vuma Levin Trio – Beatrice van der Poel zang

Þ Een Huid van Klank – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

za 5 nov Sounds of Music, Groningen Grand Theatre 20:30

zo 6 nov November Music, Den Bosch Verkadefabriek 20:45

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur