Meteen naar de inhoud

dat zou best eens een grote manifestatie kunnen worden, komend weekend

filmposter van Bertolucci's epos '1900'

We zijn niet zo van het rechtstreeks overnemen van persberichten, maar deze schoot er per ongeluk tussendoor. Voor wie het nog niet wist, maar tout kunst gaat zondag en maandag loos voor het behoud van het verstand in Nederland. Al zal dat op de architect van de bezuiniging, PVV-er Martin Bosma, geen effect hebben. Zelfs de cultuursector in Limburg (Geert Wilders’ eigen hartland) is dat nu aan den lijve aan het ondervinden. Volgt hier het persbericht.

Op zondag 26 juni bezetten kunstenaars Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Na de bezetting  trekt ‘de Mars der Beschaving’ in een nachtelijke tocht op naar Den Haag. Iedereen wordt opgeroepen om mee te lopen. Kunstenaars en publiek van locatietheaterfestival Oerol geven al op vrijdag 24 juni een aftrap van deze Mars op Terschelling. De protesten bereiken hun kookpunt op maandag 27 juni op het Malieveld en het Binnenhof.

Gerenommeerde kunstenaars onder wie Pierre Audi, Ann DeMeester, Ivo van Hove, Conny Janssen, Joost Conijn en Ramsey Nasr en politici onder wie Job Cohen, Emile Roemer en Boris van der Ham wonen manifestaties bij en spreken zich uit tegen de onverantwoordelijke bezuinigingen op cultuur.

>De organisatoren roepen alle verontruste Nederlanders op om zich aan te sluiten, omdat dit kabinet minachting heeft voor de toekomst. Winstbejag op korte termijn brengt uiteindelijk grote schade teweeg, niet alleen aan de kunst, maar ook aan zorg, onderwijs en milieu. Het is tijd om samen een grens te trekken.

Meer informatie over Boijmans Bezet: www.schuileninhetrijks.nl
Meer informatie over de Mars der Beschaving: www.marsderbeschaving.nl
Een overzicht van de acties wordt verzameld op: www.schadekaart.nl

De actie wordt o.a. ondersteund door:
Kunsten ’92, FNV Kiem, Federatie van werkgeversverenigingen Cultuur: Koepel Opera, Werkgevers Kunst en Cultuur (WKC), Kunstconnectie, Rijksgesubsidieerde Filminstellingen (RFI), Branche Organisatie Acteursbureaus (BOACT), Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), Vereniging Nederlandse Muziek, Ensembles (VNME), Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK), Nederlandse Museumvereniging (NMV), Vereniging van Rijksgesubsidieerde Musea (VRM), Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), Vereniging Werkgevers Amateurkunst, Werkgeversvereniging Openbare Bibliotheken (WOB).

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen