filmposter van Bertolucci's epos '1900'

We zijn niet zo van het rechtstreeks overnemen van persberichten, maar deze schoot er per ongeluk tussendoor. Voor wie het nog niet wist, maar tout kunst gaat zondag en maandag loos voor het behoud van het verstand in Nederland. Al zal dat op de architect van de bezuiniging, PVV-er Martin Bosma, geen effect hebben. Zelfs de cultuursector in (Geert Wilders’ eigen hartland) is dat nu aan den lijve aan het ondervinden. Volgt hier het persbericht.

Foto bovenaan:
filmposter van Bertolucci's epos '1900'

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Op zondag 26 juni bezetten kunstenaars Museum Boijmans van Beuningen in . Na de bezetting  trekt ‘de Mars der Beschaving’ in een nachtelijke tocht op naar . Iedereen wordt opgeroepen om mee te lopen. Kunstenaars en publiek van locatietheaterfestival Oerol geven al op vrijdag 24 juni een aftrap van deze Mars op Terschelling. De protesten bereiken hun kookpunt op maandag 27 juni op het Malieveld en het Binnenhof.

Gerenommeerde kunstenaars onder wie Pierre Audi, Ann DeMeester, Ivo van Hove, Conny Janssen, Joost Conijn en Ramsey Nasr en politici onder wie Job Cohen, Emile Roemer en Boris van der Ham wonen manifestaties bij en spreken zich uit tegen de onverantwoordelijke bezuinigingen op cultuur.

>De organisatoren roepen alle verontruste Nederlanders op om zich aan te sluiten, omdat dit kabinet minachting heeft voor de toekomst. Winstbejag op korte termijn brengt uiteindelijk grote schade teweeg, niet alleen aan de kunst, maar ook aan zorg, en milieu. Het is tijd om samen een grens te trekken.

Meer informatie over Boijmans Bezet: www.schuileninhetrijks.nl
Meer informatie over de Mars der Beschaving: www.marsderbeschaving.nl
Een overzicht van de acties wordt verzameld op: www.schadekaart.nl

De actie wordt o.a. ondersteund door:
Kunsten ’92, FNV Kiem, Federatie van werkgeversverenigingen Cultuur: Koepel Opera, Werkgevers Kunst en Cultuur (WKC), Kunstconnectie, Rijksgesubsidieerde Filminstellingen (RFI), Branche Organisatie Acteursbureaus (BOACT), Vereniging Nederlandse Poppodia en - (), Vereniging Nederlandse Muziek, Ensembles (VNME), Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK), Nederlandse Museumvereniging (NMV), Vereniging van Rijksgesubsidieerde Musea (VRM), Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (), Vereniging Werkgevers , Werkgeversvereniging Openbare Bibliotheken (WOB).

Scroll naar top