Meteen naar de inhoud

Het is allemaal de schuld van de “Rotondekunst”

In theaters met gesubsidieerd toneel zie je Henk en Ingrid niet, dus daaraan kan de haat van de VVD en PVV jegens de schone kunsten niet geweten worden, aldus Hans Onno van den Berg, voormalig directeur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Nee. het is de schuld van de rotondes in Nederland. Daar moeten Henk en Ingrid steeds om kunst heenrijden op weg naar de musical. En daar houden ze niet van. Van die rotondes.

Rotondekunst

Op het Congres Podiumkunsten, eind mei in de Rotterdamse Doelen, hebben we in eendrachtige samenwerking met marketing- en multimediabureau Wecross de sprekers van de workshops geïnterviewd.  Prikkelende vragen hebben we daarbij niet geschuwd. Wie het hele interview uitgeschreven wil zien, kan hier terecht. Wij vonden de antwoorden van Hans Onno van den Berg wel interessant. De man heeft immers in nogal wat besturen zijn sporen nagelaten. En heeft daar de antwoorden op moeilijke vragen geleerd naar zijn hand te zetten. Voer voor oldskool spindoctoring (voor modernday spindoctoring kijke men Borgen).

Bizarder, voor iemand die de bijgelovigheid in de theatersector toch op zijn duimpje zou moeten kennen, is zijn idee om theaters niet alleen voor huwelijken, maar ook voor begrafenissen open te stellen. Wij stellen ons daarbij voor dat u in het decor van Macbeth wordt opgebaard, waarna de rouwenden in de kostuums van de toneelvoorstelling hun grafredes houden.

 

Maar misschien is dat allemaal niet nodig. We hebben zelf al bedacht dat het theater het goede voorbeeld kan geven met kunst in de openbare ruimte: het benedenste deel van de foyers van de Amsterdamse Stadsschouwburg heet immers ‘De Rotonde’?  Weg daarmee, dus.

De samenvatting hier.

 

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175€ / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360€ / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50€ / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands