In theaters met gesubsidieerd zie je Henk en Ingrid niet, dus daaraan kan de haat van de VVD en jegens de schone kunsten niet geweten worden, aldus Hans Onno van den Berg, voormalig directeur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Nee. het is de schuld van de rotondes in Nederland. Daar moeten Henk en Ingrid steeds om kunst heenrijden op weg naar de musical. En daar houden ze niet van. Van die rotondes.

Rotondekunst

Op het Congres Podiumkunsten, eind mei in de Rotterdamse Doelen, hebben we in eendrachtige samenwerking met marketing- en multimediabureau Wecross de sprekers van de workshops geïnterviewd.  Prikkelende vragen hebben we daarbij niet geschuwd. Wie het hele uitgeschreven wil zien, kan hier terecht. Wij vonden de antwoorden van Hans Onno van den Berg wel interessant. De man heeft immers in nogal wat besturen zijn sporen nagelaten. En heeft daar de antwoorden op moeilijke vragen geleerd naar zijn hand te zetten. Voer voor oldskool spindoctoring (voor modernday spindoctoring kijke men Borgen).

Bizarder, voor iemand die de bijgelovigheid in de theatersector toch op zijn duimpje zou moeten kennen, is zijn idee om theaters niet alleen voor huwelijken, maar ook voor begrafenissen open te stellen. Wij stellen ons daarbij voor dat u in het decor van Macbeth wordt opgebaard, waarna de rouwenden in de kostuums van de toneelvoorstelling hun grafredes houden.

 

Maar misschien is dat allemaal niet nodig. We hebben zelf al bedacht dat het het goede voorbeeld kan geven met kunst in de : het benedenste deel van de foyers van de Amsterdamse Stadsschouwburg heet immers ‘De Rotonde’?  Weg daarmee, dus.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

De samenvatting hier.

 

Foto bovenaan:
Rotondekunst
Scroll naar top