Meteen naar de inhoud

Festival BRU•TAAL: 5 redenen om nú naar Brugge af te reizen

Dit verhaal lees je gratis. Dankzij onze leden. En donateurs.
Doneer je mee?
Dat kan onderaan!

Kijk, dat doen de Belgen goed. Komt er een nieuw literair festival, dan duurt dat meteen meer dan een een hele week in plaats van twee dagen. Vandaag begint de eerste editie van het Internationaal Literatuurfestival BRU•TAAL. Vijf redenen om de komende dagen af te reizen naar ‘het Venetië van het Noorden’: Brugge.

9 dagen, 2 weekenden, bijna 59 schrijvers, 78 acts, 14 locaties – BRU•TAAL pakt het groots aan. Literatuur, muziek en performances worden nadrukkelijk verbonden met de historische Brugse binnenstad, die als locatie ook een van de hoofdrolspelers is. Naast tal van optredens, voorleesmomenten, duogesprekken en interviews met onder anderen Cees Nooteboom, Connie Palmen, Sandro Veronesi, Hagar Peeters, Marie NDaye, Ilja Leonard Pfeijffer, Annelies Verbeke, Lize Spit en vele anderen, wil het festival ook verassende acts brengen. Vijf highlights uit het festivalprogramma:

Woordboot

Brugge is een prachtige stad van grachten en vaarten – niet voor niets wordt zij het Venetië van het Noorden genoemd. BRU•TAAL maakt daar gebruik van voor het programmaonderdeel Woordboot, waarbij je samen met een auteur – onder wie Adriaan van Dis en Philippe Claudel – een mooie rondvaart over de Brugse reien kunt maken.

Ontbijtgesprekken

Dé kans om een beschuitje te eten met een interessante schrijver! Begin je zondag goed en schuif aan voor poëzie en ontbijt aan bij Bart Moeyaert, Lara Taveirne of Boualem Sansal. De gelegenheid om in een intieme setting te luisteren en alles te vragen wat je maar zou willen.

Brutalavista

Een stadswandeling door Brugge, maar dan op z’n BRU•TAAL’s, dat is Brutalavista. Er zijn drie verschillende parcours door de binnenstad, waarbij jonge makers de bezoeker trakteren op spraakmakende verhalen, songs en performances. Het woord in al zijn verschijningsvormen, zowel lichtvoetig als verdiepend.

Nightwatch

Schrijver Dimitri Verhulst en jazztrio Too Noisy Fish brengen een boeiende muzikale spoken word-voorstelling. Op de klanken van een spannende soundtrack schets Verhulst een beeld van de condition humaine, waarbij videasten Trisha de Cuyper en Jan Lapeire fragmenten uit de films Sister en Nightwatch een dialoog met elkaar laten aangaan. Een voorstelling om te ondergaan.

Dichter op de brug

Genieten van poëzie kan op tal van manieren tijdens BRU•TAAL, zoals tijdens een high-tea. Ook mooi is Dichter op de Brug. Als moderne trabadours brengen Menno Wigman, Charlotte Van den Broeck en de Jordaanse dichter Amjad Nasser hun prachtige gedichten ten gehoren op de Torenbrug, tussen de Spaanse Loskaai en de Gouden Handrei. Alleen al zulke namen lokken je ernaartoe.

Goed om te weten

BRU•TAAL vindt plaats van 5 t/m 13 mei in de binnenstad van Brugge. Kijk voor informatie over het programma, data en aanvangstijden, prijzen en locaties op www.brutaalbrugge.be

 

Cultuurpers werkt anders. Jij bepaalt wat dit verhaal waard is!

Je las inmiddels alweer verhalen van deze auteur. Gratis. Omdat we vertrouwen op donaties van lezers. Daarom: draag je ook bij?

donatie
Doneer

A Quattro Mani

Fotograaf Marc Brester en journalist Vivian de Gier kunnen met elkaar lezen en schrijven – letterlijk. Als partners in crime reizen ze voor diverse media de wereld over, voor recensies van de mooiste literatuur en persoonlijke interviews met de schrijvers die ertoe doen. Voor de troepen uit en voorbij de waan van de dag.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands