Meteen naar de inhoud

Een mooi 2020 met het Holland Festival, vacatures en aus LICHT Opera van het Jaar

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
Het Holland Festival wenst u een gelukkig 2020!
Op 11 februari wordt het volledige programma bekendgemaakt van de 73e festivaleditie. Voor onderstaande vijf producties kunt u nu al kaarten bestellen. Verder in deze nieuwsbrief: vacatures voor een hoofd bedrijfsvoering/controller, een medewerker development en stagiair(e)s voor de afdelingen communicatie & marketing en productie; en aus LICHT uitgeroepen tot Opera van het Jaar 2019.

PORCA MISERIA

Trajal Harrell

26-27 juni, Internationaal Theater Amsterdam

Vogue, Japanse butoh, oud-Grieks theater, performancekunst en hedendaagse dans – voor zijn elegante, subtiele dansstijl laat de Amerikaanse choreograaf Trajal Harrell zich breed inspireren. Zijn uitvoerige, nieuwe trilogie Porca Miseria baseert hij op de verhalen en gevechten van drie zeer verschillende, maar even sterke vrouwen: Maggie uit Tennessee Williams’ Cat on a Hot Tin Roof, de Afro-Amerikaanse choreografe en activiste Katherine Dunham, en de Grieks-mythologische Medea.

DREI SCHWESTERN

Susanne Kennedy, Münchner Kammerspiele

10-11 juni, Internationaal Theater Amsterdam

Wat als de tijd een cirkel is en we ons leven eindeloos kunnen herhalen? In haar radicale bewerking van Tsjechovs klassieker Drei Schwestern bevrijdt regisseur Susanne Kennedy de drie zussen van hun eindigheid. Het toneel verandert in een schijnbaar virtuele omgeving, acteurs zijn inwisselbaar, de mogelijkheid om vooruit of achteruit te spoelen is oneindig. ‘Voor wie niet bang is, kan in de digitale wereld vrijwel alles. Maar zou de mens zonder de beperking van tijd werkelijk andere keuzes maken?’ aldus Kennedy.

MAY

Louis Andriessen,
Lucie Horsch, Orkest van de Achttiende Eeuw, Cappella Amsterdam

7-8 juni, Muziekgebouw

‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’, begint Herman Gorters beroemde gedicht Mei. De vooraanstaande componist Louis Andriessen laat zich erdoor inspireren om een nieuwe compositie voor koor en orkest te maken, als eerbetoon aan zijn overleden boezemvriend en dirigent Frans Brüggen (1934-2014). Naast deze wereldpremière worden werken uitgevoerd van de Poolse componist Paweł Szymański, Bach, Mozart en Josquin des Prez. De jonge, getalenteerde Lucie Horsch bespeelt de door Brüggen zo geliefde blokfluit.

THE MURDER OF HALIT YOZGAT

Ben Frost

11-13 juni, Muziekgebouw

De jonge, Australische componist Ben Frost stond in 2014 in het Holland Festival met The Wasp Factory. Nu zijn de videoreconstructie van de onopgeloste moord op de 21-jarige Halit Yozgat en de dubieuze rol van een undercoveragent van de Duitse veiligheidsdienst in deze moordzaak aanleiding voor Frosts nieuwe opera The Murder of Halit Yozgat. Met een onconventionele combinatie van geluidskunst, elektronische muziek en dark metal maakt Frost een voorstelling waarin twee pistoolschoten onverbiddelijk alle aanwezigen met elkaar verbinden.

THE JUST AND THE BLIND

Marc Bamuthi Joseph, Daniel Bernard Roumain, Drew Dollaz

24-25 juni, Muziekgebouw

Met poëtische voordracht, ondersteund door dans, interviewfragmenten, films, zang en vioolspel, stelt spoken-word-artiest Joseph geïnstitutionaliseerd racisme in de VS aan de orde. Gezongen fragmenten, uit een open brief die Martin Luther King in 1963 schreef vanuit de gevangenis in Birmingham (Alabama) ter verdediging van de burgerrechten-beweging, creëren een historische echo. De voorstelling is een aanbeveling van Holland Festival associate artist 2020 Bill T. Jones.

AUS LICHT OPERA VAN HET JAAR 2019

volgens lezers Place de l’Opera

aus LICHT, dat in juni te zien was tijdens het Holland Festival, is door de lezers van Place de l’Opera uitgeroepen tot ‘Opera van het Jaar 2019’. Kathinka Pasveer van de Stockhausen Stiftung had de muzikale leiding over aus LICHTen reageert enthousiast: “Het is mijn (en Stockhausens) droom dat LICHT ooit in zijn geheel zal worden uitgevoerd. Dat aus LICHT nu al zo’n impact heeft gehad, doet hopen voor de toekomst.

VACATURES BIJ HOLLAND FESTIVAL

o.a. hoofd bedrijfsvoering/controller en medewerker development

Het Holland Festival is op zoek naar een hoofd bedrijfsvoering/controller die per 1 april aan de slag kan, en per direct een medewerker development. Daarnaast is er plek voor stagiair(e)s bij de afdelingen communicatie & marketing en productie. Geïnteresseerd? Kijk dan op onze website voor meer informatie.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands