Het Holland wenst u een gelukkig 2020!
aus  uitgeroepen tot Opera van het Jaar 2019.

PORCA MISERIA

26-27 juni, Internationaal Theater

Vogue, Japanse butoh, oud-Grieks theater, performancekunst en – voor zijn elegante, subtiele dansstijl laat de Amerikaanse choreograaf zich breed inspireren. Zijn uitvoerige, nieuwe trilogie Porca Miseria baseert hij op de verhalen en gevechten van drie zeer verschillende, maar even sterke vrouwen: Maggie uit  Cat on a Hot Tin Roof, de Afro-Amerikaanse choreografe en activiste Katherine Dunham, en de Grieks-mythologische Medea.

DREI SCHWESTERN

Susanne Kennedy, Münchner Kammerspiele

10-11 juni, Internationaal Theater

Wat als de tijd een cirkel is en we ons leven eindeloos kunnen herhalen? In haar radicale bewerking van Tsjechovs klassieker Drei Schwestern bevrijdt regisseur Susanne Kennedy de drie zussen van hun eindigheid. Het toneel verandert in een schijnbaar virtuele omgeving, acteurs zijn inwisselbaar, de mogelijkheid om vooruit of achteruit te spoelen is oneindig. ‘Voor wie niet bang is, kan in de digitale wereld vrijwel alles. Maar zou de mens zonder de beperking van tijd werkelijk andere keuzes maken?’ aldus Kennedy.

MAY

Louis Andriessen,
, Orkest van de Achttiende Eeuw, Cappella

7-8 juni, gebouw

‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’, begint Herman Gorters beroemde gedicht Mei. De vooraanstaande componist Louis Andriessen laat zich erdoor inspireren om een nieuwe compositie voor koor en orkest te maken, als eerbetoon aan zijn overleden boezemvriend en dirigent Frans Brüggen (1934-2014). Naast deze wereldpremière worden werken uitgevoerd van de Poolse componist Paweł Szymański, Bach, en Josquin des Prez. De jonge, getalenteerde bespeelt de door Brüggen zo geliefde blokfluit.

THE MURDER OF HALIT YOZGAT

Ben Frost

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

11-13 juni, gebouw

De jonge, Australische componist Ben Frost stond in 2014 in het Holland met The Wasp Factory. Nu zijn de videoreconstructie van de onopgeloste op de 21-jarige Halit Yozgat en de dubieuze rol van een undercoveragent van de Duitse veiligheidsdienst in deze zaak aanleiding voor Frosts nieuwe opera The Murder of Halit Yozgat. Met een onconventionele combinatie van geluidskunst, elektronische en dark metal maakt Frost een voorstelling waarin twee pistoolschoten onverbiddelijk alle aanwezigen met elkaar verbinden.

THE JUST AND THE BLIND

Marc Bamuthi Joseph, Daniel Bernard Roumain, Drew Dollaz

24-25 juni, gebouw

Met poëtische voordracht, ondersteund door dans, interviewfragmenten, films, zang en vioolspel, stelt spoken-word-artiest Joseph geïnstitutionaliseerd racisme in de VS aan de orde. Gezongen fragmenten, uit een open brief die Martin King in 1963 schreef vanuit de gevangenis in Birmingham (Alabama) ter verdediging van de burgerrechten-beweging, creëren een historische echo. De voorstelling is een aanbeveling van Holland associate artist 2020 Bill T. Jones.

AUS OPERA VAN HET JAAR 2019

volgens lezers Place de l’Opera

aus , dat in juni te zien was tijdens het Holland , is door de lezers van Place de l’Opera uitgeroepen tot ‘Opera van het Jaar 2019’. Kathinka Pasveer van de Stockhausen Stiftung had de muzikale leiding over aus en reageert enthousiast: “Het is mijn (en Stockhausens) droom dat  ooit in zijn geheel zal worden uitgevoerd. Dat aus  nu al zo’n impact heeft gehad, doet hopen voor de toekomst.

VACATURES BIJ HOLLAND

o.a. hoofd bedrijfsvoering/controller en medewerker development

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Scroll naar top