Persbericht

Onderstaand bericht is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een 'bijzonder' lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Het Holland Festival wenst u een gelukkig 2020!
Op 11 februari wordt het volledige programma bekendgemaakt van de 73e festivaleditie. Voor onderstaande vijf producties kunt u nu al kaarten bestellen. Verder in deze nieuwsbrief: vacatures voor een hoofd bedrijfsvoering/controller, een medewerker development en stagiair(e)s voor de afdelingen communicatie & marketing en productie; en aus LICHT uitgeroepen tot Opera van het Jaar 2019.

PORCA MISERIA

Trajal Harrell

26-27 juni, Internationaal Theater Amsterdam

Vogue, Japanse butoh, oud-Grieks theater, performancekunst en hedendaagse dans ‚Äď voor zijn elegante, subtiele dansstijl laat de Amerikaanse choreograaf Trajal Harrell zich breed inspireren. Zijn uitvoerige, nieuwe trilogie¬†Porca Miseria¬†baseert hij op de verhalen en gevechten van drie zeer verschillende, maar even sterke vrouwen: Maggie uit Tennessee Williams‚Äô¬†Cat on a Hot Tin Roof, de Afro-Amerikaanse choreografe en activiste Katherine Dunham, en de Grieks-mythologische Medea.

DREI SCHWESTERN

Susanne Kennedy, M√ľnchner Kammerspiele

10-11 juni, Internationaal Theater Amsterdam

Wat als de tijd een cirkel is en we ons leven eindeloos kunnen herhalen?¬†In haar radicale bewerking van¬†Tsjechovs klassieker¬†Drei Schwestern¬†bevrijdt regisseur Susanne Kennedy de drie zussen van hun eindigheid. Het toneel verandert in een schijnbaar virtuele omgeving, acteurs zijn inwisselbaar, de mogelijkheid om vooruit of achteruit te spoelen is oneindig. ‚ÄėVoor wie niet bang is, kan in de digitale wereld vrijwel alles. Maar zou de mens zonder de beperking van tijd werkelijk andere keuzes maken?‚Äô aldus Kennedy.

MAY

Louis Andriessen,
Lucie Horsch, Orkest van de Achttiende Eeuw, Cappella Amsterdam

7-8 juni, Muziekgebouw

‚ÄėEen nieuwe lente en een nieuw geluid…‚Äô, begint Herman Gorters beroemde gedicht¬†Mei. De vooraanstaande componist Louis Andriessen laat zich erdoor inspireren om een nieuwe compositie voor koor en orkest te maken, als eerbetoon aan zijn overleden boezemvriend en dirigent Frans Br√ľggen (1934-2014). Naast deze wereldpremi√®re worden werken uitgevoerd van de Poolse componist PaweŇā SzymaŇĄski, Bach, Mozart en Josquin des Prez. De jonge, getalenteerde Lucie Horsch bespeelt de door Br√ľggen zo geliefde blokfluit.

THE MURDER OF HALIT YOZGAT

Ben Frost

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

11-13 juni, Muziekgebouw

De jonge, Australische componist Ben Frost stond in 2014 in het Holland Festival met The Wasp Factory. Nu zijn de videoreconstructie van de onopgeloste moord op de 21-jarige Halit Yozgat en de dubieuze rol van een undercoveragent van de Duitse veiligheidsdienst in deze moordzaak aanleiding voor Frosts nieuwe opera The Murder of Halit Yozgat. Met een onconventionele combinatie van geluidskunst, elektronische muziek en dark metal maakt Frost een voorstelling waarin twee pistoolschoten onverbiddelijk alle aanwezigen met elkaar verbinden.

THE JUST AND THE BLIND

Marc Bamuthi Joseph, Daniel Bernard Roumain, Drew Dollaz

24-25 juni, Muziekgebouw

Met po√ętische voordracht, ondersteund door dans, interviewfragmenten, films, zang en vioolspel, stelt spoken-word-artiest Joseph ge√Įnstitutionaliseerd racisme in de VS aan de orde. Gezongen fragmenten, uit een open brief die Martin Luther King in 1963 schreef vanuit de gevangenis in Birmingham (Alabama) ter verdediging van de burgerrechten-beweging, cre√ęren een historische echo. De voorstelling is een aanbeveling van Holland Festival associate artist 2020 Bill T. Jones.

AUS LICHT OPERA VAN HET JAAR 2019

volgens lezers Place de l’Opera

aus LICHT, dat in juni te zien was tijdens het Holland Festival, is door de lezers van Place de l‚ÄôOpera uitgeroepen tot ‘Opera van het Jaar 2019’.¬†Kathinka Pasveer van de Stockhausen Stiftung had de muzikale leiding over¬†aus LICHTen reageert enthousiast: ‚ÄúHet is mijn (en Stockhausens) droom dat¬†LICHT¬†ooit in zijn geheel zal worden uitgevoerd. Dat¬†aus LICHT¬†nu al zo‚Äôn impact heeft gehad, doet hopen voor de toekomst.‚ÄĚ

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

VACATURES BIJ HOLLAND FESTIVAL

o.a. hoofd bedrijfsvoering/controller en medewerker development

Het Holland Festival is op zoek naar een¬†hoofd bedrijfsvoering/controller die per 1 april aan de slag kan, en per direct¬†een¬†medewerker development. Daarnaast is er plek voor stagiair(e)s bij de afdelingen communicatie & marketing en productie. Ge√Įnteresseerd? Kijk dan op onze website voor meer informatie.

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.