Meteen naar de inhoud

1 januari 2021 – NBE Nieuwjaarsconcert in Het Concertgebouw: anders dan anders

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) in Het Concertgebouw op vrijdag 1 januari 2021 gaat er totaal anders uitzien dan alle voorgaande edities. Omdat het op dit moment niet duidelijk is of, dan wel hoeveel, bezoekers Het Concertgebouw vanwege de RIVM maatregelen mag toelaten, is de moeilijke beslissing genomen het Nieuwjaarsconcert helemaal zonder publiek te spelen. BNNVARA zal natuurlijk wel het bijzondere concert uitzenden op 1 januari om 19:00 uur op NPO1.

Een grote tegenvaller voor zowel het NBE als het trouwe publiek, maar flexibel en inventief als het NBE is, heeft zij deze enorme teleurstelling onmiddellijk omgedraaid in een unieke kans: zonder publiek kunnen de blazers met hun Nieuwjaarsconcert afwijken van de standaard opstelling voor een concert in Het Concertgebouw. Er zijn mogelijkheden waar  voorheen nooit sprake van was: de blazers gaan deze gretig aangrijpen om de ongeëvenaarde, unieke en uit duizenden herkenbare NBE klanken op een nieuwe manier te presenteren. Voor het eerst in de geschiedenis van Het Concertgebouw en het NBE zal het Nieuwjaarsconcert niet alleen plaatsvinden op het podium, maar ook in de zaal en in ruimtes voor en achter de schermen.

Al deze spannende locaties, elk met hun eigen karakter en sfeer, vormen tijdens het concert het verrassende decor waardoor de kijker een heel nieuwe en bijzondere ervaring te wachten staat.

BNNVARA maakt de opnames van dit uitzonderlijke spektakel en zendt het Nieuwjaarsconcert uit op 1 januari om 19.00 uur op NPO 1. Het programma van die avond blijft tot vlak voor de uitzending een verrassing, maar het NBE zal haar reputatie als grensverleggend, origineel en verbindend meer dan ooit tevoren waarmaken.

Wat wel al vaststaat zijn de optredens samen met het NBE van de winnaars van de compositiewedstrijd voor jong talent.

Thema dit jaar is ‘Sta op!’, de winnaars van de voorrondeconcerten maken zich inmiddels op voor de halve finales eind november, waarna de finale in december volgt. Op de NBE website zijn alle optredens van de winnaars van de voorrondeconcerten te zien: nbe.nl/nieuws

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen