Het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) in Het Concertgebouw op vrijdag 1 januari 2021 gaat er totaal anders uitzien dan alle voorgaande edities. Omdat het op dit moment niet duidelijk is of, dan wel hoeveel, bezoekers Het Concertgebouw vanwege de RIVM maatregelen mag toelaten, is de moeilijke beslissing genomen het Nieuwjaarsconcert helemaal zonder publiek te spelen. BNNVARA zal natuurlijk wel het bijzondere concert uitzenden op 1 januari om 19:00 uur op NPO1.

Een grote tegenvaller voor zowel het NBE als het trouwe publiek, maar flexibel en inventief als het NBE is, heeft zij deze enorme teleurstelling onmiddellijk omgedraaid in een unieke kans: zonder publiek kunnen de blazers met hun Nieuwjaarsconcert afwijken van de standaard opstelling voor een concert in Het Concertgebouw. Er zijn mogelijkheden waar  voorheen nooit sprake van was: de blazers gaan deze gretig aangrijpen om de ongeëvenaarde, unieke en uit duizenden herkenbare NBE klanken op een nieuwe manier te presenteren. Voor het eerst in de geschiedenis van Het Concertgebouw en het NBE zal het Nieuwjaarsconcert niet alleen plaatsvinden op het podium, maar ook in de zaal en in ruimtes voor en achter de schermen.

Al deze spannende locaties, elk met hun eigen karakter en sfeer, vormen tijdens het concert het verrassende decor waardoor de kijker een heel nieuwe en bijzondere ervaring te wachten staat.

BNNVARA maakt de opnames van dit uitzonderlijke spektakel en zendt het Nieuwjaarsconcert uit op 1 januari om 19.00 uur op NPO 1. Het programma van die avond blijft tot vlak voor de uitzending een verrassing, maar het NBE zal haar reputatie als grensverleggend, origineel en verbindend meer dan ooit tevoren waarmaken.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Wat wel al vaststaat zijn de optredens samen met het NBE van de winnaars van de compositiewedstrijd voor jong talent.

Thema dit jaar is ‘Sta op!’, de winnaars van de voorrondeconcerten maken zich inmiddels op voor de halve finales eind november, waarna de finale in december volgt. Op de NBE website zijn alle optredens van de winnaars van de voorrondeconcerten te zien: nbe.nl/nieuws

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Foto bovenaan:
Scroll naar top