Meteen naar de inhoud

Visueel sterke documentaire over Colombia in Concordia 

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Maandag 21 februari om 19:30 vertoont Concordia eenmalig de film ‘Colombia in My Arms’, over het Colombia na de vredesovereenkomst tussen de regering en de FARC-guerrilla’s. Overleeft de fragiele vrede het wantrouwen en de rancune opgebouwd door decennia van oorlog? Met verkiezingen in aantocht, hopen sommige politici te profiteren van het nog verder opstoken van de spanningen. Voorafgaand en na afloop van de film wordt  inleiding en nagesprek verzorgd door Jan Schaake van Enschede voor Vrede.

Als in 2016 de Colombiaanse regering een vredesdeal sluit met de grootste linkse guerrillagroep FARC, gloort er hoop op ‘een nieuw Colombia’. Al snel blijkt het echter bijzonder moeilijk uit te stijgen boven decennia van oorlog en pijn.

In een kalme en poëtische cinematografische stijl vertelt ‘Colombia in My Arms’ het verhaal vanuit verschillende perspectieven. De guerrillastrijders in de bossen, die zich voorbereiden op ontwapening en proberen te accepteren dat hun strijd voortaan een politieke zal zijn. De elites van het ‘oude geld’, die gruwen bij het idee van een FARC met macht. Het politieke establishment, dat cynisch de maatschappelijke spanningen uitbuit voor zijn eigen politieke gewin. En de werkers in de cocavelden, die het allemaal samenvatten met: ‘’De chaos begint aan de top, niet op de bodem.’’

Jenni Kivistö is een Finse documentaire filmregisseur en heeft zeven jaar in Colombia gewoond en gestudeerd. Haar korte film Älti (Mother, 2017) ontving de Silver Mikaldi prijs op ZINEBI en is vertoond op grote filmfestivals. Jussi Rastas is een Finse documentaire filmregisseur en cinematograaf en heeft meerdere jaren in Zuid-Amerika gewoond, zowel in Colombia, Peru als in Chili. In de jaren voor hij begon met filmen voor ‘Colombia in My Arms’, werkte Jussi als audiovisueel afgevaardigde voor het Rode Kruis in conflict- en rampgebieden in Oekraïne, Syrië en Afrika.

Movies that Matter 

Onder de noemer Movies that Matter vertoont Concordia, in samenwerking met Enschede voor Vrede, Visier Oost en het filmfestival Movies that Matter in Den Haag, maandelijks een filmavond met een voor- of nagesprek. En films over sociale en maatschappelijke thema’s, in het bijzonder mensenrechten.

Tickets zijn te krijgen via Colombia in My Arms (concordia.nl) 

Ma 21 feb 2022 | 19:30 | Film, documentaire

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands