Meteen naar de inhoud

Asko|Schönberg opent culturele seizoen 2022/2023 met festival Words & Music

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

 

cut-ups & fuck-ups, Berio & Burroughs

zaterdag 3 september

Asko|Schönberg serveert je met Words & Music een middag en avond vol cut-ups & fuck-ups. Een rush aan sensaties; fantastisch, grimmig, absurd, ontregelend en mét humor. Een festival vol verknipte, versneden en gloednieuwe performances, installaties, film en meer, geïnspireerd op de cut-up technieken van componist Berio en schrijver Burroughs.

Na de succesvolle eerste editie in 2020 brengt Asko|Schönberg opnieuw makers en performers uit verschillende disciplines op onverwachte wijze samen. Words & Music is deze keer geïnspireerd door componist Luciano Berio (1926-2003) en literair enfant terrible van de sixties William S. Burroughs (1914-1997). Beiden pasten op geheel eigen wijze de cut-up techniek toe: ze gebruikten fragmenten van bestaand en nieuw materiaal om nieuw werk te creëren.

Festival

Words & Music presenteert muziektheater, do-it-yourself-cut-ups, gloednieuwe muziek, installaties, film en meer.

De festivalroute loopt door verschillende ruimtes van het Muziekgebouw. Te zien zijn onder meer de voorstelling Lunch Music, geïnspireerd op het boek Naked Lunch van Burroughs. Componist Yannis Kyriakides creëert met fragmenten uit het boek, live-electronica, de virtuositeit van Slagwerk Den Haag en de zangers van Silbersee een hallucinerend resultaat. In Berio’s Recital I (for Cathy) wordt een zangeres langzaam waanzinnig en Genevieve Murphy presenteert haar show I Don’t Want To Be An Individual All On My Own; een sonisch verhaal van pop, gesproken woord en geluidssculpturen over de zoektocht naar echte verbinding in een geïndividualiseerde wereld. Performer Akim Moiseenkov duikt tussen verschillende programmaonderdelen op.

Verwacht tijdens Words & Music experiment, (on)zin en pure schoonheid.

Kom vast in de stemming met Cut-Up TV

Krijg de Words & Music-smaak alvast te pakken en laat je lekker ontregelen met de online serie Cut-Up TV. Vanaf 10 mei te zien via o.a. wordsandmusic.nu en youtube!

M.m.v. makers en performers Akim Moiseenkov, Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag, Silbersee,Genevieve Murphy, Eléonore Lemaire, Yannis Kyriakides, Pete Harden, Luke Deane, Arnold Marinissen, Jan van de Putte, Luciano Berio, Lise Morrison, Koen Kaptijn.

NB Words & Music stond oorspronkelijk gepland op 12 februari jl maar is vanwege de toen geldende coronamaatregelen geannuleerd. Het programma is iets gewijzigd en het festival vindt nu plaats op 1 locatie.

Praktische informatie

Words & Music

Za 3 sept, 15.30 – ca 23.30

Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ

Dagkaart: € 39,00

Wordsandmusic.nu

Words & Music komt tot stand met steun van:
Fonds Podiumkunsten, Dioraphte, Reinbert de Leeuw Fonds, Fonds voor Hedendaagse Muziek, Fonds 21, Société Gavignies, Mauricio Kagel Muziekfonds, Pro Helvetia, Ministerie van OCW en Gemeente Amsterdam.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands