Laat deze tekst voorlezen:

 

cut-ups & fuck-ups, Berio & Burroughs

zaterdag 3 september

Asko|Schönberg serveert je met Words & Music een middag en avond vol cut-ups & fuck-ups. Een rush aan sensaties; fantastisch, grimmig, absurd, ontregelend en mét humor. Een festival vol verknipte, versneden en gloednieuwe performances, installaties, film en meer, geïnspireerd op de cut-up technieken van componist Berio en schrijver Burroughs.

Na de succesvolle eerste editie in 2020 brengt Asko|Schönberg opnieuw makers en performers uit verschillende disciplines op onverwachte wijze samen. Words & Music is deze keer geïnspireerd door componist Luciano Berio (1926-2003) en literair enfant terrible van de sixties William S. Burroughs (1914-1997). Beiden pasten op geheel eigen wijze de cut-up techniek toe: ze gebruikten fragmenten van bestaand en nieuw materiaal om nieuw werk te creëren.

Festival

Words & Music presenteert muziektheater, do-it-yourself-cut-ups, gloednieuwe muziek, installaties, film en meer.

De festivalroute loopt door verschillende ruimtes van het Muziekgebouw. Te zien zijn onder meer de voorstelling Lunch Music, geïnspireerd op het boek Naked Lunch van Burroughs. Componist Yannis Kyriakides creëert met fragmenten uit het boek, live-electronica, de virtuositeit van Slagwerk Den Haag en de zangers van Silbersee een hallucinerend resultaat. In Berio’s Recital I (for Cathy) wordt een zangeres langzaam waanzinnig en Genevieve Murphy presenteert haar show I Don’t Want To Be An Individual All On My Own; een sonisch verhaal van pop, gesproken woord en geluidssculpturen over de zoektocht naar echte verbinding in een geïndividualiseerde wereld. Performer Akim Moiseenkov duikt tussen verschillende programmaonderdelen op.

Verwacht tijdens Words & Music experiment, (on)zin en pure schoonheid.

Kom vast in de stemming met Cut-Up TV

Krijg de Words & Music-smaak alvast te pakken en laat je lekker ontregelen met de online serie Cut-Up TV. Vanaf 10 mei te zien via o.a. wordsandmusic.nu en youtube!

M.m.v. makers en performers Akim Moiseenkov, Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag, Silbersee,Genevieve Murphy, Eléonore Lemaire, Yannis Kyriakides, Pete Harden, Luke Deane, Arnold Marinissen, Jan van de Putte, Luciano Berio, Lise Morrison, Koen Kaptijn.

NB Words & Music stond oorspronkelijk gepland op 12 februari jl maar is vanwege de toen geldende coronamaatregelen geannuleerd. Het programma is iets gewijzigd en het festival vindt nu plaats op 1 locatie.

Praktische informatie

Words & Music

Za 3 sept, 15.30 – ca 23.30

Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ

Dagkaart: € 39,00

Wordsandmusic.nu

Words & Music komt tot stand met steun van:
Fonds Podiumkunsten, Dioraphte, Reinbert de Leeuw Fonds, Fonds voor Hedendaagse Muziek, Fonds 21, Société Gavignies, Mauricio Kagel Muziekfonds, Pro Helvetia, Ministerie van OCW en Gemeente Amsterdam.

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.
Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top