Meteen naar de inhoud

Deirdre Carasso benoemd als lid van de Raad voor Cultuur

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Mevrouw drs. Deirdre Carasso wordt benoemd als lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media. De benoeming gaat in op 1 juli 2022 voor een periode van vier jaar.

Deirdre Carasso. Foto geleverd door Raad voor Cultuur

Deirdre Carasso studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en Archivistiek A aan de Rijksarchiefschool. Sinds 2020 is zij directeur-bestuurder van de Bibliotheek Utrecht. Voorheen was zij onder meer directeur-bestuurder van het Stedelijk Museum Schiedam en werkzaam bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Nationaal Archief in Den Haag. Momenteel is zij lid van de Raad van Toezicht van Scapino Ballet Rotterdam. Deze laatste functie zal zij neerleggen, omdat deze niet te combineren is met het lidmaatschap van de Raad voor Cultuur.

Deirdre Carasso over haar benoeming: “Ik draag er vanuit mijn ervaring graag aan bij om cultuur dichtbij mensen te brengen. Het is een eer om dat samen met de andere raadsleden te mogen doen. Het aandachtsgebied musea en beeldende kunst kan hierbij op mijn bijzondere aandacht rekenen.”

De Raad voor Cultuur bestaat verder uit de volgende leden: Kristel Baele (voorzitter), Stef Avezaat, Lennart Booij, Erwin van Lambaart, John Olivieira-Siere en Ellen Schindler.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands