Meteen naar de inhoud

Plein Theater en Nieuwe Noten Amsterdam presenteren een nieuw seizoen hedendaagse kamermuziekconcerten van mei t/m december 2022!

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Plein Theater en Nieuwe Noten Amsterdam presenteren een nieuw seizoen hedendaagse kamermuziekconcerten van mei t/m december 2022! Bij het eerstvolgende concert in Plein Theater op zondag 29 mei is de Griekse violiste Tania Sikelianou te gast ter ere van de 100e geboortedag van de Griekse componist Iannis Xenakis. Op zondag 19 juni speelt Trio Napolov, Fridman, Sandee op de piano, cello en slagwerk.

Plein Theater en Nieuwe Noten Amsterdam presenteren nieuwe hedendaagse muziekconcerten in Plein Theater én landelijk. De curatoren en artistiek leiders van Nieuwe Noten Amsterdam zijn componiste Aspasia Nasopoulou en basklarinettiste Fie Schouten. Beide ontvingen (resp. 2019, 2021) de Nieuw Geneco Fair Practice Compositieopdracht Award.

Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek en denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

Nieuwe composities en toonaangevende musici, gecombineerd met actuele onderwerpen. In het Plein Theater krijg je maandelijks op de zondagmiddag de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden.

EERSTVOLGENDE CONCERTEN IN PLEIN THEATER:

Zondag 29 mei 15:00: Nieuwe Noten Amsterdam: 100e geboortedag van Iannis Xenakis

Tania Sikelianou (viool), Fie Schouten (basklarinet)

Op de 100e geboortedag van Grieks componist Iannis Xenakis is de Griekse violiste Tania Sikelianou te gast in Nieuwe Noten Amsterdam. Zij speelt Mikka (1971) en Mikka S (1976) van Iannis Xenakis en solo vioolwerken van Nickos Harizanos, Isang Yun en Salvatore Scarianno.

Tania Sikelianou is specialiste in het uitvoeren van hedendaags vioolrepertoire en is daarnaast zelf ook componist. Ze trad op in Europa en USA in onder andere Schumann Haus, Onassis Cultural Center, Kennedy Center. Ze kreeg prijzen voor haar werk als violist en als componist in Griekenland, Nederland en Australië. Ze studeerde viool en compositie in Griekenland, Nederland en Belgïe.

https://www.taniasikelianou.com/

Voorafgaand hoort u de première van het werk Tesserae F (geïnspireerd op het gedicht Domination of Black van Wallace Stevens) van de Britse Justin Connolly (1933-2020), uitgevoerd door Fie Schouten, basklarinet, voordracht.

Zondag 19 juni 15:00: Nieuwe Noten Amsterdam: Trio Napolov | Fridman | Sandee

Laura Sandee (piano), Maya Fridman (cello & stem), Konstantyn Napolov (slagwerk)

Passie voor muziek van nu en de oneindige zoektocht naar nieuwe klankwerelden zijn de uitgangspunten die pianiste Laura Sandee, celliste Maya Fridman en slagwerker Konstantyn Napolov verbinden tot een spannend en uniek ensemble.

Door samen te werken met componisten en betrokken te zijn bij het scheppingsproces worden nieuwe composities geboren, nieuwe werelden geopend en verbreden ze de grenzen van het bestaande repertoire.

Programma

Martín Francisco Mayo – Wheatfield with crows | Aart Strootman – Obscure Atlas СГ-3 | Christiaan Richter – Droplets II | Robin de Raaff – Aeons | Molly Joyce – I want to feel alive – Text Marco Grosse

https://k-napolov.com/trio-napolov-fridman-sandee

MUZIEKGEBOUW OVER NIEUWE NOTEN AMSTERDAM:

“Weg van de grote podia vinden soms de mooiste ontwikkelingen plaats, die mede de muziek van de toekomst bepalen. De serie Nieuwe Noten Amsterdam van basklarinettist Fie Schouten en componist Aspasia Nasopoulou in het Plein Theater brengt de mogelijkheid te reflecteren op de huidige tijd. Elk concert heeft een andere focus. Zo biedt Nieuwe Noten Amsterdam een plek aan de hedendaagse kamermuziek en vormt de serie een laboratorium voor de klank van vandaag.”

PRAKTISCH

Informatie en tickets eerstvolgende concerten in Plein Theater: www.plein-theater.nl

Meer informatie serie Nieuwe Noten Amsterdam: www.nieuwe-noten.amsterdam

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands