Meteen naar de inhoud

Evenementen in het Amsterdam Museum aan de Amstel – december 2022

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
Naast een vaste collectiepresentatie aan de Amstel 51 en in Huis Willet-Holthuysen en wisselende tentoonstelling biedt het Amsterdam Museum een publieksprogramma aan. Op diverse locaties en voor een divers publiek. In december 2022 staan de volgende evenementen op de agenda. Kijk op www.amsterdammuseum.nl voor de meest recente informatie.

Female Gaze Tour: Een rondleiding vanuit vrouwelijk perspectief
11 december 2022
Op zondag 11 december 2022 van 14:00 tot 15:00 uur vindt er een Female Gaze Tour plaats in het historische grachtenpand Huis Willet-Holthuysen. Rachel Esner en Mayken Jonkman van het platform De Andere Helft geven een rondleiding in de solotentoonstelling van Maaike Schoorel in Huis Willet-Holthuysen.
Rachel Esner is universitaire hoofddocent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft gepubliceerd over tentoonstellingsgeschiedenis, het beeld van de kunstenaar in de media, en Vincent van Gogh, alsmede over receptiegeschiedenis en kunstkritiek. Esner is een van de oprichters van het onderzoeksplatform De Andere Helft: Vrouwen in de Nederlandse Kunstwereld, 1780-1980, waarbinnen zij momenteel onderzoek doet naar de bijdrage van vrouwelijke conservatoren aan het Rijksmuseum.
Mayken Jonkman is senior conservator negentiende-eeuwse kunst bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis en docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze publiceerde en maakte tentoonstellingen over de negentiende-eeuwse kunstmarkt, het imago van de kunstenaar en over het Hollands Impressionisme. Op dit moment legt Jonkman de laatste hand aan haar proefschrift over hoe Nederlandse negentiende-eeuwse kunstenaars succesvol werden in Parijs. Daarnaast is ze een van de initiatiefnemers van het platform De Andere Helft.
Datum: Zondag 11 december 2022
Tijd: 14:00 – 15:00 uur
Locatie: Huis Willet-Holthuysen, tentoonstelling Maaike Schoorel
Toegang: Gratis op vertoon van geldig entreebewijs museum.
Capaciteit: Er is plek voor 15 personen.
Meer info en reservering: www.amsterdammuseum.nl.
image image
image image

Gratis kinderrondleiding Huis Willet-Holthuysen
Doorlopend, o.a. in de kerstvakantie
Kinderen en hun ouders/verzorgers kunnen in Huis Willet-Holthuysen bij de kassa een gratis boekje ‘Sammie vertelt’ ophalen. Sammie, een vrolijk en lief hondje, leidt jonge bezoekers en hun ouders/verzorgers middels het boekje rond door het grachtenpand van Louisa en Abraham, de laatste bewoners van Huis Willet-Holthuysen. Sammie vertelt over de geschiedenis van het huis en de kleurrijke bewoners. Zo ontmoeten jonge bezoekers kok Heinrich, de familie Deutz en natuurlijk komen ze meer te weten over Louisa en Abraham.
Verder staat er schildpaddensoep op het menu, wordt er gewandeld door de grote tuin achter het huis, staat Sammie stil bij de geschiedenis van de gouden trapleuning en leert de bezoeker nog veel meer over schilderijen, zilver en porselein én de groene jurk van Louisa. Bezoekertjes wandelen samen met Sammie langs alle kamers en ontdekken de bijzondere verhalen van dit eeuwenoude pand. ‘Sammie vertelt’ is ook leuk voor volwassenen!
Haal het boekje gratis op bij de kassa van Huis Willet-Holthuysen.
Datum: Doorlopend
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Locatie: Huis Willet-Holthuysen, Herengracht 605 Amsterdam.
Toegang: Haal het boekje gratis op bij de kassa van Huis Willet-Holthuysen. Kinderen bezoeken Huis Willet-Holthuysen gratis.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands