Meteen naar de inhoud

Zéro: van slapstick tot zenritueel – Eerste editie Zéro Mime & Performance Festival 15 & 16 december

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Beleef de mime op het Zéro – Mime & Performance Festival: het eerste tweedaagse festival in Nederland dat geheel gewijd is aan fysiek en beeldend theater. Verwacht nieuwe en gevestigde makers, locatievoorstelling naast grote zaalproducties, troostrijk naast schurend, binnen én buiten de Meervaart 15 en 16 december 2022. Met o.a. turboslapstick performance Knock-Out en Erosion, winnaar BNG Bank Theaterprijs.

De mime in Nederland is veelzijdig: het raakt soms aan beeldende kunst, beweegt zich soms richting tekst, maar laat zich ook inspireren door moderne dans, film en muziek. Het is fysiek, associatief, poëtisch. Juist dit brede, interdisciplinaire karakter wil het nieuwe Zéro Mime & Performance Festival laten zien.

Bekijk naast Knock-Out van Jakop Ahlbom Company& ISH Dance Collective de nieuwste voorstelling van mimeduo ROTOR (winnaar van de BNG Bank Theaterprijs), recent werk van jonge mimemakers en performers, installaties en nagesprekken. Geen mime-kenner? Bezoek een nagesprek of volg de Kijkcursus mime: een oefening in kijken.

ZÉRO: Een wereld om je te verwonderen en te laten raken. Een festival van Stichting Mimeplatform Nederland: Jakop Ahlbom Company, Golden Palace en Schweigman& i.s.m. de Meervaart.

Zéro – Mime & Performance Festival
Zie programma pagina 2
Meervaart Amsterdam
don 15 december en vrij 16 december 2022
Kaarten

Programma 15 & 16 december

Knock-Out – Jakop Ahlbom Company& ISH Dance Collective

Fysieke comedy over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op de films van de Coen Brothers en Jackie Chan. Vol acrobatische trucs en visuele effecten. Laatste voorstelling van de tournee!

Erosion – performancecollectief ROTOR

Nu de balans tussen mens en natuur een kantelpunt nadert, gaan de performers op een poëtische manier in dialoog met een dreigend landschap. Winnaar BNG Bank Cultuurprijs 2022.


Apocalypse – Tamar Blom

Hoe legitiem is de angst voor het gloren van onze laatste dagen? Deze installatie markeert hoe onze verhouding tot de wereld in de laatste tweehonderd jaar drastisch is veranderd.

A ship called Somnium – Rachel Schuit (buitenlocatie)

Een theatrale individuele ervaring over gekoesterd en gedragen worden. Al liggend op het water, met al je zintuigen open, ervaar je de omgeving op een heel nieuwe manier.

This is not a lament, it’s the scream of a bird of prey – Francesca Lazzeri & Maja Grzeczka

Twee mensen in stilte, elkaar constant bevragend, alert. Als de een beweegt, wat gebeurt er dan ongemerkt bij de ander? Wordt het een gevecht of liefkozing? Een visueel, fysiek veeleisend duet.

De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit – Elias de Bruyne (buitenlocatie)
De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit probeert een voorstelling te zijn met misschien wel de langste opkomst ooit.

Ik ga misschien wel even zitten – Lara van Hoof en Sanne Bokkers

Kijkcursus mime
Floor van Leeuwen biedt een kijkcursus mime: een warming-up voor de toeschouwer en oefening in kijken.

Gastvrouw: Dorothy Blokland

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands