Meteen naar de inhoud

Voor minimaal 10.000 euro en veel kunstliefde recht op ongevraagd advies aan Holland Festival #hf10

 Wij van de pers doen het gratis, maar mensen met echt veel geld kunnen het kopen: het recht op ongevraagd advies aan het Holland Festival. Vandaag maakte het festival bekend dat er een Board of Governors is benoemd. Mensen met geld die dat graag in topcultuur steken. Een novum voor Nederland.

We hebben de namen: G.J. van den Bergh en C. van den Bergh-Raat, W. Bröcker, Ton en Maya Meijer-Bergmans, Irina en Marcel van Poecke, A. Ruijs en M. Ruijs-van Haaften, Sylvia Tóth, Françoise van Rappard-Wanninkhof, Elise Wessels-van Houdt en de zittende bestuursleden Fleurie en Sanders maken sinds deze editie van het Holland Festival deel uit van de Board of Governors. Zij vormen zo de voorhoede van een mecenaatsraad, die uiteindelijk uit 20 personen zal bestaan.

Deze Board of Governors steekt geld in het festival, krijgt het recht op ongevraagd advies en mag twee leden benoemen van de benoemingscommissie die nieuwe bestuursleden aanstelt. Leden verbinden zich voor minimaal 5 jaar aan het festival en beloven ook voor die periode een vast bedrag van minimaal 10.000 euro en maximaal 100.000 euro in het festival te steken.

De volledige tekst van het persbericht is hier:

De Board of Governors bindt particulieren op een bijzondere manier aan het Holland Festival. Het gaat om liefhebbers van kunst en cultuur die met hun ervaring, inzicht en betrokkenheid een bijdrage kunnen leveren aan het strategische beleid van het festival. Kennis van en affiniteit met de internationale podiumkunsten en de culturele infrastructuur zijn vereist om tot de Board te kunnen toetreden. De Board of Governors gaat van start met tien personen; er is plaats voor 20 – 25 deelnemers.Leden van de Board of Governors hebben rechten en plichten. De Board heeft het recht om directie en het bestuur van het Holland Festival gevraagd en ongevraagd van advies te  dienen. Deze adviezen zijn gericht op de ontwikkeling en de realisatie van de zakelijke en artistieke ambities van het festival op middellange en lange termijn. Tevens heeft de Board indirect invloed op de benoeming van bestuursleden. De Board heeft namelijk het recht om twee leden van de benoemingscommissie te benoemen. Leden van de Board ondersteunen het Holland Festival minimaal vijf jaar met een substantiële schenking. Dankzij deze schenkingen kan het Holland Festival vaker het initiatief nemen voor grote internationale coproducties, waarvoor het huidige budget slechts beperkt toereikend is.
Het huidige budget van het Holland Festival is opgebouwd uit subsidies van het Ministerie van OCW en de Gemeente Amsterdam, uit publieksinkomsten (kaartverkoop, merchandising), inkomsten uit sponsoring en fondsen, en giften van particulieren.

Reblog this post [with Zemanta]

Reacties zijn gesloten.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands