In Dit is mijn vader zet de jonge theatermaker (1986) zijn eigen vader letterlijk in de spotlights. Hij doet dat door zijn vader de hoofdrol te gunnen in een voorstelling die helemaal over hem gaat. Dat levert intiem en voyeuristisch op.
Voor de voorstelling krijgt u een boekje uitgedeeld waarin de levensloop van Gert den Boer staat beschreven. Aan de hand van jaartallen en gebeurtenissen kunt u als bezoeker vragen stellen aan de mannen op het . Vader en zoon geven antwoord, openen deurtjes en vertellen anekdotes. Maar wat als blijkt dat zij heel anders omgaan met sommige gebeurtenissen? Waar de joodse Ilay tekenen ziet van antisemitisme, herkent zijn eigen gereformeerde vader een onschuldig akkefietje. Hoe anders kijken vader en zoon aan tegen problemen als discriminatie of haat?

Ilay den Boer maakt met zijn zesluik Het Beloofde Feest theater over zijn eigen leven, waarin hij zichzelf, zijn familie en daarmee de staat en de joodse geschiedenis onder de loep neemt.

Dit is mijn vader werd eerder al gerecenseerd door het Cultureel Persbureau. Lees hier het hele artikel: Ilay den Boer scoort opnieuw met een vlammende steekpass over antisemitisme

Foto bovenaan:

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:
Scroll naar top