We waren het helemaal vergeten, dat milieu. Terwijl de straten in Nederland blank staan en sommige Nederlanders al spreken van Pakistaandse toestanden, gaat het hier toch vooral over dreigende bezuinigingen en uiteenvallende christendemocratische machtsblokken. ‘Kunstenaars van vandaag moeten zich verhouden tot de milieuproblematiek’ is dan ook een opmerking die we in Nederland niet verwachten te horen van een kunstenaar. We hebben wel wat anders aan ons hoofd. Voor het milieu en de kunst moeten we dus naar het zuiden. Voor Cobra, een Vlaams kunstkanaal, legt performancekunstenaar Benjamin Verdonck uit met welke verklaring hij vanavond het Vlaamse theaterfestival zal openen. We worden hierdoor alleen maar benieuwder wat Joan Nederlof volgende week zal gaan zeggen wanneer zij de het Nederlandse theaterfestival opent.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login