Ook in de theaters zijn gloeilampen uit den boze. Toneelstukken, musicals en concerten moeten binnenkort allemaal over op ‘duurzame’ belichting. En, net zoals dat gevolgen heeft voor de sfeer in de huiskamer, heeft dat ook gevolgen voor de sfeer op het toneel: duurzaam licht heeft hele andere kleurwaarden dan ouderwets licht. Lichtontwerpers klagen daar al een tijdje over.

Maar hoe zit het nou echt? Dat wil de Vereniging van Podiumtechnologie nu voor eens en altijd hebben uitgezocht. Daarom gaan ze op 3 november in de Rotterdamse Schouwburg een test doen. U kunt daar, als toeschouwer, gratis bij zijn.

Wat gaan ze doen?

Scapino Ballet Rotterdam en Danstheater AYA dansen fragmenten uit lopende voorstellingen, waarbij ze afwisselend belicht worden met conventionele en duurzame podiumbelichting. De dansers noch het publiek weten wanneer welke lampen worden gebruikt. Het publiek beantwoordt na elk fragment een paar enquêtevragen over de beleving van de voorstelling.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Simpel als goedendag, dus, en het kost u niets.

Datum: woensdag 3 november 2010. Locatie: Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25, Rotterdam. tijd: 20 uur. Reserveren niet nodig.