Liefde in tijden van corona

129
FOTO:FORTEPAN / Lőw Miklós / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Ingmar Heytze

Beste lezer!

Dankzij gulle donaties van lezers konden we tot nu toe verhalen zoals dit blijven brengen. Bepaal zelf wat dit verhaal van Ingmar Heytze je waard is. Je donatie is zeer welkom! Zo blijven we bestaan.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wie nu geen huis heeft, bouwt het ook niet meer, wist Rilke al. Het virus trekt een duidelijke scheidslijn tussen hen die de liefde vonden en zij die nog op zoek zijn. Het vasthouden van liefde is in deze tijd een krampachtige kwestie. Wie uit elkaar gaat, gesteld dat men al samenwoonde, al dan niet met kinderen en/of huisdieren die ook nergens om hebben gevraagd, moet verhuizen – en probeer bijvoorbeeld maar eens een wasmachine te verplaatsen in de anderhalve meter-samenleving.

Het zoeken, daarentegen, verandert in een hoofse kwestie. Men verneemt van elkaars bestaan, schrijft elkaar, stuurt beeld en geluid over en weer en dan, als we over wie weet hoe lang weer onze holen uit kruipen en op elkaar afrennen, is het maar hopen dat de ander niet al te vreemd aanvoelt of ruikt – maar zelfs dan is het binnen redelijke grenzen waarschijnlijk mogelijk om samen gelukkig verder te gaan, omdat het stel samen al zoveel heeft meegemaakt, volgens de principes van het Stockholm-syndroom en de ontberingen van een gemeenschappelijke ontgroening.

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Maar: de nieuwe liefde zal zelden standhouden. Wanneer de druk en isolatie van de snelkookpan die corona is en hopelijk ooit was zal zijn vervlogen, zal blijken dat het meer hechting dan liefde was, en deze hechtingen zullen oplossen in nieuw, vers vlees, dat voor een behoorlijk deel zal bestaan uit relaties die met de hakken over de sloot het einde van dit tijdperk hebben gehaald, maar nu opgelucht exploderen in orgastische golven van vrije liefde.

Partners die het virus samen zijn doorgekomen zullen gewoon doorgaan met leven zoals ze tijdens corona deden, als Japanse soldaten die nog tot in de jaren zeventig doorvochten in de jungle en met scherp schoten op iedereen die probeerde ze te komen vertellen dat de Tweede Wereldoorlog voorbij was.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.