Skip to content

Open call Theatre On Tour #5: Call for location theatre makers: Become part of our festival!

THIS IS A PRESS RELEASE

Cultural organisations with a small or large membership can place their press releases on our site without restriction. Participate too? Become a member, as an institution.

For the fifth edition of Theatre on Tour, Concordia and Wilminktheatre and Muziekcentrum Enschede are looking for location theatre makers. In the festival programme, we have reserved two special locations: the Redemptorist Park, on the border between the Netherlands and Germany, and the quay of the Enschede Rowing Association Thyro.

Op 18 en 19 september organiseren Concordia en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede voor de vijfde keer Theater on Tour. De organisatie zoekt jonge makers met een te gek, prikkelend en op ONEn van de twee locaties passend plan, dat kunst en cultuur met de omgeving verbindt. Liefst een nieuw idee, maar een bestaande productie mag ook – op voorwaarde dat deze op maat wordt gemaakt voor de locatie. De makers krijgen budget en in overleg inhoudelijke ondersteuning op het gebied van regie en dramaturgie.

Concordia en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede vinden het belangrijk om jonge makers het podium te bieden én om hen aan te moedigen zich te laten inspireren door de stad waar zij spelen: Enschede. Ellen Peters: “De locaties dagen uit om out of the box te denken. Bij de roeivereniging kan je spelen met water. En de bewoners van de flat naast het Redemptoristenpark kunnen welllicht ook meegenieten”. Iris Binnenmars: "Locatietheater daagt ook uit om verwachtingen bij het publiek te doorbreken”.

Wat is Theater on Tour?

Theater on Tour is een uitnodigende en laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende soorten podiumkunsten. Publiek fietst langs acts op hele bijzondere locaties in het buitengebied van Enschede (uitgangspunt voor de route is Rondje Enschede). Het publiek ontdekt bijvoorbeeld klassieke muziek, kleinkunst, dans en straattheater. Het jubileum TOT#5 is aanleiding voor een extra speciale en feestelijke programmering. We kijken daarbij naar de kracht van Theater on Tour: de intieme en prachtige plekjes rondom Enschede en vragen makers om een ode te brengen aan de locatie in de vorm van een kunstwerkje.

Wij moedigen makers aan een plan in te dienen. Uit de aanmeldingen maken we een eerste selectie van makers met wie we een kennismakingsgesprek plannen. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op donderdag 14 juli. Het indienen van een plan of voorstel kan tot en met 5 juli. Voor meer info en indienen zie our website.

one of our members

Members of Culture Press co-own our cooperative for a small monthly or annual fee, and may also contribute content to the site when appropriate. For members with an institutional membership, we offer the possibility of posting their press releases unabridged. Also want to become a member? You can. Please visit this pageView Author posts

Private Membership (month)
5 / Maand
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A special newsletter
Own mastodon account
Access to our archives
Small Membership (month)
18 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of less than €250,000 per year
No annoying banners
A premium newsletter
All our podcasts
Your own Mastodon account
Access to archives
Posting press releases yourself
Extra attention in news coverage
Large Membership (month)
36 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of more than €250,000 per year.
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage
Premium Newsletter (substack)
5 trial subscriptions
All our podcasts

Payments are made via iDeal, Paypal, Credit Card, Bancontact or Direct Debit. If you prefer to pay manually, based on an invoice in advance, we charge a 10€ administration fee

*Only for annual membership or after 12 monthly payments

en_GBEnglish (UK)