Aller au contenu

Nominations au prix des Journées de la danse néerlandaise : Cecilia Moisio, Giulio d'Anna et Melissa Ellberger

Les jeunes chorégraphes Cecilia Moisio, Giulio d'Anna et Melissa Ellberger ont été nominés pour le prix des Journées néerlandaises de la danse Maastricht 2013.

 

Cecilia Moisio - photo Jamain Brigitha
Cecilia Moisio - photo Jamain Brigitha

Cecilia Moisio kreeg bekendheid als danseres in werk van o.a. Ann van den Broek. Sinds enige jaren maakt ze ook eigen werk. Juxtapose, de choreografie waarmee ze is genomineerd, is een geestige, maar ook bijtende performance, waarin Moisio een stevig pleidooi houdt voor een gelijke plaats van de vrouw naast de man in de maatschappij. Interview met Cecilia Moisio over Juxtapose:

https://cultureelpersbureau.nl//2013/02/cecilia-moisio-het-is-moeilijk-geworden-voor-de-vrouw-sekssymbool-zijn-en-tegelijk-alles-doen-wat-mannen-ook-presteren/

Ook in het werk van Giulio D’Anna speelt maatschappelijk engagement een grote rol. Zijn werk is bedachtzaam, onderzoekend, licht, biografisch en niet zonder humor. Projecten als Parkin’Son, Giambologna 2012 et Choreoroam Europe vielen op. Zijn project o o o o o o o o, over relaties, toont wonderlijke uitvergrotingen van alledaagse thema’s, van gevoelens en van hoe liefde in een relatie werkt. D’Anna voegt met lichamelijke middelen iets wezenlijks toe aan wat hij wil overbrengen, dingen die niet met woorden te pakken te krijgen zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=kHTxBcgd74I

Melissa Ellberger heeft een circusachtergrond. Naast luchtacrobatiek doet ze aan breakdance. Na een paar jaar als trapeze-artieste bij het Zweedse Cirkus Cirkor te hebben gewerkt, stapte Ellberger over op dans bij ISH. Voor deze groep maakte ze ook choreografieën, zoals Gravetish, dat met zijn spetterende karakter haar spectaculaire achtergrond verraadt. Haar opmerkelijke vaardigheden zijn goed te zien in Down on Earth:

http://www.youtube.com/watch?v=zV3mcD1XBrw

De Nederlandse Dansdagen zijn op 4 t/m 6 oktober in Maastricht. De prijs bedraagt € 12.000,- en is bedoeld om jong talent de kans te geven zich te ontplooien. Eerdere winnaars waren o.a. de inmiddels succesvolle Joost Vrouenraets en Alida Dors. De prijs wordt ter beschikking gesteld door de gemeente Maastricht, naast de Zwanen, de dansprijzen die door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties wordt uitgereikt.

Maarten Baanders

Journaliste artistique free-lance au Leidsch Dagblad. Jusqu'en juin 2012, employée du marketing et des relations publiques au LAKtheater de Leiden.Voir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5€ / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18€ / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36€ / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais