Meteen naar de inhoud

Redding Tropenmuseum betaald uit budget voor kunstaankopen

Het Tropenmuseum is gered, dat wisten we al, maar de Tweede Kamer wilde nog weten waar dat uit betaald werd. Immers: meer geld gaat de overheid niet uitgeven, dat moeten wij doen.

Enfin.

Uit de beantwoording van de kamervragen door cultuurminister Jet Bussemaker blijkt dat de musea in ieder geval in 2016 5,5 miljoen minder uit kunnen geven aan kunstaankopen. Ofwel: een leuke Mondriaan op de kop tikken zal in 2016 niet gaan. Hoe het vanaf 2017 moet: het geld dat bestemd is voor musea blijft gelijk, dus zal die 5,5 miljoen ergens gecompenseerd, bezuinigd of ‘uit de markt gehaald’ moeten worden.

De collectie zo financieren als die is opgebouwd, ligt niet voor de hand. Een nieuwe kolonie ontdekken en die uitbuiten is de laatste jaren immers erg uit de mode.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur