Aller au contenu

Asko|Schönberg présente un aperçu des programmes de la première moitié de la nouvelle saison

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

De programmering voor komend seizoen is grotendeels bekend en de kaartverkoop gestart.

Hieronder het overzicht van de programma’s van september t/m december 2022.

Asko|Schönberg opent seizoen 2022/2023 op zaterdag 3 september met festival Paroles et musique, een dag vol cut-ups en fuck-ups geïnspireerd op Berio en Burroughs.

Verder veel nieuw werk van o.a. Richard Ayres, Jan van de Putte, Arnold Marinissen en Peter Adriaansz en een bijzondere productie met componist/gitarist Corrie van Binsbergen op poëzie van de Zuid~Afrikaanse Antjie Krog.

Words & Music – cut-ups & fuck ups, Berio & Burroughs

Words & Music: een rush aan sensaties; fantastisch, grimmig, absurd, ontregelend en mét humor. Een festival vol verknipte, versneden en gloednieuwe performances, concerten, muziektheater, installaties, film en meer, geïnspireerd op de cut-up technieken van componist Berio en literair enfant terrible W.S. Burroughs. Beiden pasten op geheel eigen wijze de cut-up techniek toe: ze gebruikten fragmenten van bestaand en nieuw materiaal om nieuw werk te creëren.

Na de succesvolle eerste editie in 2020 brengt Asko|Schönberg opnieuw makers en performers uit verschillende disciplines op onverwachte wijze samen. Met o.a. Akim Moiseenkov, Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag, SilberseeGenevieve Murphy en werk van onder meer Yannis Kyriakides, Pete Harden, Luke Deane, Arnold Marinissen, Jan van de Putte

.Þ Words & Music – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

Za 3 sept, 15:30 – 23:30, Amsterdam, Muziekgebouw

Compas de Kagels

Op de geboortedag van Reinbert de Leeuw klinkt Les pieds de la rose des vents van zijn geestverwant Mauricio Kagel.Deze Argentijns-Duitse componist (1931 – 2008) behoort met zijn avantgardistische en veelzijdige stijl tot de toonaangevende componisten van de 20ste eeuw. Zijn muziek is fris, fantasierijk en vol humor. In Die Stücke derWindrose heeft elke windrichting een eigen couleur locale. Zo klinkt het noorden bijvoorbeeld verrassend broeierig en het westen juist exotisch.

Þ Boussole Kagels - Asko Schoenberg (askoschoenberg.nl)

do 8 sept, 20:15, Amsterdam, Muziekgebouw

Strauss & Beyond

Een nieuwe editie in de serie & Beyond met deze keer een verrassende kijk op twee uitersten. Johann Strauss en Asko|Schönberg worden niet vaak in een adem genoemd. Toch vormt deze componist het uitgangspunt van dit concert dat de grens tussen ‘serieuze’ en ‘lichte’ muziek verkent en een brug slaat tussen deze twee stijlen. Dat gebeurt aan van de hand van werken van Strauss, Webern, Adams en Babbitt in een bruisend programma met intens samenspel, samengesteld en toegelicht door onze violist Joseph Puglia.

Þ Strauss & Beyond – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

do 22 sept, 20:15, Amsterdam, Muziekgebouw

De onhoorbare E in de Cello Biënnale

Onder leiding van Bas Wiegers presenteert Asko|Schönberg een concert dat geheel in lijn is met het festivalthema; The Cello Moves. Naast de iconische werken van de 20ste-eeuwse grootmeesters Ligeti (Celloconcert) en Grisey (Partiels, onderdeel van de cyclus Les Espace Acoustique) wordt er een gloednieuwe compositie van de Nederlands-Canadese componist Trevor Grahl gespeeld.

Þ De onhoorbare E – Cello Biënnale – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

do 27 okt, 17:00, Amsterdam, Muziekgebouw

Een Huid van Klank bij November Music, wereldpremière

Componist/gitarist Van Binsbergen werkt al vanaf 2003 met schrijvers en dichters samen. Literatuur en poëzie vormen voor haar een grote bron van inspiratie.

Toen Corrie van Binsbergen de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog een paar jaar geleden een gedicht hoorde declameren bij radio Kunststof, stond zij aan de grond genageld. Zij werd overrompeld door het geluid, die dictie, die klank van het Zuid-Afrikaans. Met medewerking van Beatrice van der Poel (improviserend popzangeres) en Zuid-Afrikaans Jazz-trio Vuma Levin.

zo 6 nov, 20:45, Den Bosch, November Music kaartverkoop start later

Le Hague Connection

Vele zintuigen worden geprikkeld in dit programma met video, media, theater, beweging, soundtracks en natuurlijk livemuziek. Asko|Schönberg viert de traditionele link met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Je hoort het nieuwste werk van abstract denker Peter Adriaansz en een tango dansende tuba van Martijn Padding naast werk van jonge talenten uit hun compositieklas. Stercomponist Michel van der Aa vertaalt zijn Shades of Redvele gradaties rood naar livemuziek en soundtrack

Þ The Hague Connection - Asko Schoenberg (askoschoenberg.nl)

do 10 nov, 20:15, Amsterdam, Muziekgebouw

za 12 nov, 15:00, Den Bosch, November Music (korter programma zonder Padding) kaartverkoop start later

Îles
Een doe-het-zelf-kit om droomeilanden te bouwen, zou dat niet handig zijn in tijden van mondiale onzekerheid? Componist Richard Ayres biedt uitkomst met zijn nieuwe werk Îles: een spectaculaire virtuele atlas van plekken die je zelfs in een pandemie veilig kunt bezoeken. Samen met kunstenaars uit andere disciplines brengt Ayres cultuur en natuur van zijn droomeilanden in kaart. Welkom aan boord voor een planeetvriendelijke, zinnenprikkelende wereldreis.

Þ Îles - Asko Schoenberg (askoschoenberg.nl)

do 8 dec, 20:15, Amsterdam, Muziekgebouw

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais