Laat deze tekst voorlezen:

Een super groot park, midden in de stad. Festival Circolo verhuist in oktober 2022 naar het Spoorpark in Tilburg. Met het festivalhart in het Spoorpark en diverse satellietlocaties in de binnenstad, is het tien dagen lang één groot circusfeest in Tilburg. Met deze verhuizing kiest Festival Circolo voor een plek midden in de stad.

Het Spoorpark is het grootste burgerinitiatief van de Benelux en is in Tilburg omarmt als dé hotspot voor recreatie, sport en evenementen. Deze dynamische plek op een steenworp afstand van Station Tilburg wordt de nieuwe thuisbasis van Festival Circolo. Met de verhuizing naar het Spoorpark kiest Festival Circolo voor een positie midden in het stadse leven. Het Spoorpark is goed bereikbaar, ook met de bus en trein. Daarbij heeft het Spoorpark een stadscamping waar artiesten en bezoekers met hun caravans terecht kunnen.

“Het Spoorpark is een super dynamische en levendige plek. De energie van de (urban) sporters, toeristen en stadsrecreaten die het Spoorpark dagelijks bezoeken trekt ons aan. Het Spoorpark biedt ons meer verbinding met organisaties in het Spoorpark, de buurt, theaterzalen in het centrum en ondernemers in de stad. We hopen op deze plek meer mensen kennis te laten maken met eigentijds circus. Want dat circus iets van het verleden is, daar zijn wij het absoluut mee oneens. We zijn door het Spoorpark met open armen ontvangen. We kunnen niet wachten om hier in oktober onze tenten op te zetten en artiesten en publiek te mogen ontvangen” Aldus festivaldirecteur Marc Eysink Smeets.

 

Over Festival Circolo 

Festival Circolo is het grootste circusfestival Nederland. Van 21 t/m 30 oktober presenteren we tien dagen lang circus van het hoogste niveau. Het festivalhart ligt in het Tilburgse Spoorpark. Daar vind je meerdere circustenten, foodtrucks, speeltoestellen en een buitenpodium waar dagelijks gratis circusvoorstelling te zien zijn. Ook zijn er voorstellingen te zien op andere locaties in de stad.

Festival Circolo is er voor iedereen die zijn zintuigen wil trakteren op schoonheid, spektakel, en spanning. Goed- en slechthorend, goed- en slechtziend, goed- en slecht ter been, 4 of 104 jaar oud: voor iedereen is er een plek op ons festival. Het circus is een universele taal die alle drempels en grenzen overstijgt en daardoor voor iedereen toegankelijk.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top