Meteen naar de inhoud

Spoorpark nieuw festivalhart van Festival Circolo

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Een super groot park, midden in de stad. Festival Circolo verhuist in oktober 2022 naar het Spoorpark in Tilburg. Met het festivalhart in het Spoorpark en diverse satellietlocaties in de binnenstad, is het tien dagen lang één groot circusfeest in Tilburg. Met deze verhuizing kiest Festival Circolo voor een plek midden in de stad.

Het Spoorpark is het grootste burgerinitiatief van de Benelux en is in Tilburg omarmt als dé hotspot voor recreatie, sport en evenementen. Deze dynamische plek op een steenworp afstand van Station Tilburg wordt de nieuwe thuisbasis van Festival Circolo. Met de verhuizing naar het Spoorpark kiest Festival Circolo voor een positie midden in het stadse leven. Het Spoorpark is goed bereikbaar, ook met de bus en trein. Daarbij heeft het Spoorpark een stadscamping waar artiesten en bezoekers met hun caravans terecht kunnen.

“Het Spoorpark is een super dynamische en levendige plek. De energie van de (urban) sporters, toeristen en stadsrecreaten die het Spoorpark dagelijks bezoeken trekt ons aan. Het Spoorpark biedt ons meer verbinding met organisaties in het Spoorpark, de buurt, theaterzalen in het centrum en ondernemers in de stad. We hopen op deze plek meer mensen kennis te laten maken met eigentijds circus. Want dat circus iets van het verleden is, daar zijn wij het absoluut mee oneens. We zijn door het Spoorpark met open armen ontvangen. We kunnen niet wachten om hier in oktober onze tenten op te zetten en artiesten en publiek te mogen ontvangen” Aldus festivaldirecteur Marc Eysink Smeets.

 

Over Festival Circolo 

Festival Circolo is het grootste circusfestival Nederland. Van 21 t/m 30 oktober presenteren we tien dagen lang circus van het hoogste niveau. Het festivalhart ligt in het Tilburgse Spoorpark. Daar vind je meerdere circustenten, foodtrucks, speeltoestellen en een buitenpodium waar dagelijks gratis circusvoorstelling te zien zijn. Ook zijn er voorstellingen te zien op andere locaties in de stad.

Festival Circolo is er voor iedereen die zijn zintuigen wil trakteren op schoonheid, spektakel, en spanning. Goed- en slechthorend, goed- en slechtziend, goed- en slecht ter been, 4 of 104 jaar oud: voor iedereen is er een plek op ons festival. Het circus is een universele taal die alle drempels en grenzen overstijgt en daardoor voor iedereen toegankelijk.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands