Aller au contenu

[COMMUNIQUÉ DE PRESSE] Lucho Smit nouveau directeur artistique du Festival Circolo

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Lucho Smit wordt per 1 april de nieuwe artistiek leider van Festival Circolo, het grootste festival voor hedendaags circus in Nederland. Hij neemt het stokje over van Wendy Moonen, die sinds 2012 artistiek leider was en het festival heeft uitgebouwd tot een internationaal gewaardeerd evenement. Festival Circolo is ervan overtuigd dat Smit de juiste persoon is om deze lijn door te zetten en is erg enthousiast over zijn visie op de toekomst van het festival.

Lucho Smit
Lucho Smit

De 40-jarige Smit is zelf een ervaren circusmaker en heeft de afgelopen decennia zijn sporen verdiend in de circuswereld. Smit: “Circus maakt al meer dan 30 jaar deel uit van mijn leven. Het is voor mij een grote eer en uitdaging om de rol van artistiek leider van Festival Circolo op me te nemen. Ik zie kansen om het festival nog sterker te positioneren in het Nederlandse en internationale podiumkunstenveld. Daarnaast wil ik me inzetten voor een intensievere interactie tussen circusmakers en publiek en voor maatschappelijk relevante circusprojecten. Kunst en circus moeten in mijn ogen bijdragen aan de versterking van de samenhang in de samenleving.”

Lucho en Festival Circolo zijn geen vreemden voor elkaar. In 2010 was zijn voorstelling Risque Zér0 van Galapiat Cirque de grote hit van Festival Circolo. In 2021 was hij er opnieuw te zien met zijn geprezen solovoorstelling L’âne & la Carotte. Daarnaast heeft Smit lezingen gegeven en deelgenomen aan debatten tijdens eerdere Circolo-edities.

Lucho wordt regelmatig gevraagd als regisseur en/of artistiek adviseur door circusgezelschappen en circusopleidingen over de hele wereld. Hij is ook lid van de internationale vakjury van CircusNext, het Europees talentenprogramma op het gebied van circus. Met al deze ervaring en kennis op zak is Festival Circolo ervan overtuigd dat Lucho een waardevolle toevoeging is voor het team en een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van het festival.

À propos du Festival Circolo

Van 13 tot en met 22 oktober 2023 neemt het aantal open monden, gesperde ogen en samengeknepen billen in hartje Tilburg drastisch toe. Het grootste circusfestival van Nederland strijkt dan neer in Spoorpark Tilburg voor tien dagen eigentijds circus van topkwaliteit.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais