Meteen naar de inhoud

[PERSBERICHT] Lucho Smit nieuwe artistiek leider van Festival Circolo

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Lucho Smit wordt per 1 april de nieuwe artistiek leider van Festival Circolo, het grootste festival voor hedendaags circus in Nederland. Hij neemt het stokje over van Wendy Moonen, die sinds 2012 artistiek leider was en het festival heeft uitgebouwd tot een internationaal gewaardeerd evenement. Festival Circolo is ervan overtuigd dat Smit de juiste persoon is om deze lijn door te zetten en is erg enthousiast over zijn visie op de toekomst van het festival.

Lucho Smit
Lucho Smit

De 40-jarige Smit is zelf een ervaren circusmaker en heeft de afgelopen decennia zijn sporen verdiend in de circuswereld. Smit: “Circus maakt al meer dan 30 jaar deel uit van mijn leven. Het is voor mij een grote eer en uitdaging om de rol van artistiek leider van Festival Circolo op me te nemen. Ik zie kansen om het festival nog sterker te positioneren in het Nederlandse en internationale podiumkunstenveld. Daarnaast wil ik me inzetten voor een intensievere interactie tussen circusmakers en publiek en voor maatschappelijk relevante circusprojecten. Kunst en circus moeten in mijn ogen bijdragen aan de versterking van de samenhang in de samenleving.”

Lucho en Festival Circolo zijn geen vreemden voor elkaar. In 2010 was zijn voorstelling Risque Zér0 van Galapiat Cirque de grote hit van Festival Circolo. In 2021 was hij er opnieuw te zien met zijn geprezen solovoorstelling L’âne & la Carotte. Daarnaast heeft Smit lezingen gegeven en deelgenomen aan debatten tijdens eerdere Circolo-edities.

Lucho wordt regelmatig gevraagd als regisseur en/of artistiek adviseur door circusgezelschappen en circusopleidingen over de hele wereld. Hij is ook lid van de internationale vakjury van CircusNext, het Europees talentenprogramma op het gebied van circus. Met al deze ervaring en kennis op zak is Festival Circolo ervan overtuigd dat Lucho een waardevolle toevoeging is voor het team en een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van het festival.

Over Festival Circolo

Van 13 tot en met 22 oktober 2023 neemt het aantal open monden, gesperde ogen en samengeknepen billen in hartje Tilburg drastisch toe. Het grootste circusfestival van Nederland strijkt dan neer in Spoorpark Tilburg voor tien dagen eigentijds circus van topkwaliteit.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands