Meteen naar de inhoud

[PERSBERICHT] Theatervoorstelling Broos met Lottie Hellingman toert vanaf 30 maart door het land

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Van 30 maart t/m 16 juni toert Broos door het land. Een muzikale, lichte en ontroerende voorstelling van MATZER Theaterproducties met Lottie Hellingman over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander. De première is vrijdag 31 maart in de Bossche Verkadefabriek.

Ineens kan de wereld helemaal anders zijn. Als je met je ogen knippert en ze weer open doet, is niks meer zoals het was. Nooit meer. Alles heeft een andere kleur, een andere geur, een ander ritme een ander perspectief.

Kyra is een avontuurlijke vrouw en voor het geluk geboren. Samen met haar man krijgt ze een zoon en een dochter. Romy is een speciaal meisje. Een meisje dat extra zorg nodig heeft. Dan blijkt het evenwicht broos.

Hoe is het als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou? Als je je dat zelf eigenlijk niet eens meer afvraagt. Er steeds een beetje minder van jou overblijft. En wat gebeurt er als jij omvalt? Dat kan niet. En dus ga je door.

Broos is een muzikale, ontroerende en hoopvolle voorstelling over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander en is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind. Broos toont de mooie én de nijpende kanten van een zorgverhaal.

De voorstelling wordt gespeeld door actrice Lottie Hellingman en verrijkt met live muziek, gecomponeerd door Helge Slikker.

BROOS

Tekst & regie: Madeleine Matzer, spel: Lottie Hellingman, compositie: Helge Slikker, dramaturgie: Cecile Brommer, decorontwerp: Sanne Danz, kostuumontwerp: Ilse Vermeulen, lichtontwerp: Tim van ’t Hof, techniek: Casper Vriens, regieassistentie: Sybe Gratama, productie: Lisa van der Lecq

Na de voorstellingen op 30, 31 maart en 1 april in Den Bosch is Broos onder meer te zien in Amersfoort, Gouda, Oss, Utrecht, Veghel, Veldhoven, Waalwijk en Winschoten. De actuele speellijst, die de komende weken en maanden nog wordt aangevuld, staat op de website van MATZER Theaterproducties.

 Lottie Hellingman, die jarenlang Jules Unlimited en De Nationale Wetenschapsquizpresenteerde, speelde in vele tientallen films, (muziek)theaterstukken en tv-producties. Recent onder meer de speelfilms Mijn beste vriendin Anne Frank, Buiten is het feest en De Hel van ’63 en tv-series zoals Blauw Blauw en De Band. In het theater was ze onder meer te zien in de Bowie-musical Lazarus, Het pauperparadijs en de MATZER-producties De eenzaamheid van de priemgetallen en Gejaagd door de wind. Voor haar hoofdrol in IJs won Lottie in 2001 het Gouden Beeld voor beste actrice.

MATZER Theaterproducties, het gezelschap rond artistiek leider Madeleine Matzer, maakt toegankelijke voorstellingen rond actuele maatschappelijke thema’s. Theater dat mensen op een ander manier naar maatschappelijke onderwerpen laat kijken en daarmee denkpatronen opent. MATZER maakt, raakt en verbindt.

MATZER Theaterproducties website, Broos, Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands