Aller au contenu

Festival Fringe de Delft : particulièrement en ces temps, écoutez attentivement ce que l'on vous dit vraiment.

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Wethouder Frank van Vliet: “Delft Fringe Festival draagt bij aan geluk”

Delft, woensdag 29 mei, 2024 – Dinsdagavond 28 mei was de feestelijke opening van de 13e editie van Delft Fringe Festival in Theater de Veste. Net als alle Fringe Festivals wereldwijd vieren we tijdens het festival in Delft de creatieve vrijheid. Het festival helpt de makers van nu om hun verhalen te blijven vertellen. Directeur Roel Funcken: “Verhalen geven je wereld kleur. Luister, juist in deze tijd, goed naar wat er écht wordt verteld. Neem deze verhalen met je mee en deel ze met de mensen om je heen.” Wethouder van Cultuur, Frank van Vliet: “De verhalen op Fringe houden je in beweging en dragen zo bij aan geluk.”

Het is een druilerige avond, maar in Theater De Veste hangt een verwachtingsvolle buzz. Zoals Frank van Vliet in zijn speech zegt: het publiek is vanavond gekomen voor de verhalen, voor de inspiratie. “Het geeft je nieuwe inzichten, maakt je wendbaar en draagt zo bij aan je geluk.”

Onderbelicht onderwerp op het podium

Regisseur Mystha Mandersloot opende de avond met de voorstelling ‘Verhalen van Verwekkers’. Acteurs Ard Kok, Bob Donkers en Remijn Weijdema staan op het podium, drie totaal verschillende mannen van wie de partner een abortus heeft ondergaan. Gaandeweg komen hun verhalen los. De schrik toen hun partner ongepland zwanger bleek te zijn. Angst geen goede vader te kunnen zijn. Het verzwijgen. Verdriet. Twijfel. Spijt.
– Verhalen van Verwekkers is nog te zien op 28 mei, 1, 2 en 8 juni

Ik bouw mijn eigen huis

Als tweede staat acteur Oudail el Omari op het podium. Hij is autodidact. Hij werd geboren op Curaçao en groeide op in een bergdorp in Libanon. Op 13-jarige leeftijd emigreerde hij met zijn ouders naar Nederland. In poëtische bewoordingen vertelt hij over zijn heerlijke jeugd in Libanon, waar hij onbezorgd speelde in de tuin van zijn oma. Als daar een eind aan komt pakt hij een kleine koffer in met een paar belangrijke zaken: zijn religie, zijn cultuur, zijn taal en zijn stem. Uit Oudail’s verhaal komt heimwee naar voren. Waar is zijn thuis? Hij sluit af met: “Ik bouw mijn eigen huis met mijn eigen stenen.”

– Hijra is nog te zien op 30 mei, 1, 2, 6 en 8 juni

Harmonieus en troostrijk

Dansmakers Emma Thomson en Mariví van den Hooff zorgen met hun dansvoorstelling ‘Maar wat als wij’ voor een mooie afsluiting van de avond. In hun dans zien we twee mensen die op verschillende manieren met elkaar omgaan. Harmonieus en troostrijk. Agressief en wanhopig. De bewegingen zijn synchroon, elkaar ondersteunend of juist tegengesteld. De sterke mimiek van beide danseressen vult hun bewegingen perfect aan. Ondanks de worstelingen met elkaar, is er toch telkens weer een onstuimige omhelzing. Tot een laatste, kalme omhelzing. Daarna gaan ze ieder een andere kant op.

– Maar wat als wij is nog te zien op 30, 31 mei, 1 en 9 juni

Verhalen met boodschap en noodzaak

De nieuwe makers van nu hebben relevante verhalen te vertellen. Via dans, theater, woord en muziek. Over klimaat, identiteit, immigratie, feminisme, innerlijke chaos. Delft Fringe Festival is er om nieuwe makers te helpen bij het vertellen van hun verhalen. Het festival ondersteunt, adviseert, moedigt aan en maakt het mogelijk. 
Funcken: “Zoals altijd is er veel te ontdekken tijdens het festival en ik nodig je van harte uit om op ontdekkingstocht te gaan. Dompel je onder in genres die je al kent én stap vooral ook uit je comfortzone en bekijk een voorstelling waar je anders nooit voor zou kiezen. Laat je verleiden, vermaken en ontroeren door het talent van de toekomst.”

Nog t/m zondag 9 juni kan het publiek zich volop laten verrassen, ontroeren en vermaken op 31 bijzondere speelplekken in de binnenstad en TU-wijk van Delft. Tickets zijn te koop via www.delftfringefestival.nl.

Verhalen van Verwekkers – Mystha Mandersloot. Fotograaf: Sjoerd Derine.

Hijra – Oudail el Omari. Fotograaf: Sjoerd Derine.

Maar wat als wij – Emma&Mariví. Fotograaf: Sjoerd Derine.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais