Meteen naar de inhoud

Plein Theater presenteert Maand voor Keti Koti van 31 mei t/m 27 juni met diverse activiteiten rondom het slavernijverleden en Surinaamse keuken.

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De Keti Koti maand vindt jaarlijks plaats in de maand juni in de aanloop naar Keti Koti op 1 juli. Deze maand staat in het teken van herdenken en bezinnen rondom het slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen daarvan vandaag de dag. 

Plein Theater in Amsterdam Oost, gelegen naast het Oosterpark en het Nationaal monument Slavernijverleden, staat bijzonder stil bij dit moment en bij deze maand. Daarom staan er in de maand juni diverse activiteiten op het programma rondom onderwerpen die raken aan het slavernijverleden en kolonialisme, gecureerd door Peggy Burke en Berith Danse. 

Ook kun je er heerlijk Surinaams eten! Het Eetlokaal naast het theater is elke donderdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 en bij vroege activiteiten minstens een uur voorafgaand aan de activiteit. Peggy Burke staat in de keuken en maakt speciaal voor de Keti Koti maand elke week een afwisselende Surinaamse special. Moksi – alesi’s, Heri – Heri, Griet Bana Soep, Pindasoep met Tom Tom en als klapper op de vuurpijl Pom & Pastei. 

Vind het programma op www.plein-theater.nl/agenda met een geel kader. Bij alle programma’s zijn er combikaartjes te kopen met een dagspecial. 

PROGRAMMA

De maand wordt afgetrapt met het debat ‘What’s Next’ op 31 mei over de staat van de Afro-Nederlandse gemeenschap met Saskia Meiland (voorzitter BIJ1), Marjorie Boston (RAN INC), Jerry Afriyeh (KOPZ) en Dionne Abdoelhafiezkhan (ContrAltDel), onder leiding van Charlie Helmijr

Op 6 juni opent de expositie ‘Entwined Roots, Unbroken Spirits’ van fotograaf Laila Cohenen journalist Phaedra Haringsma over Afro haardracht en geschiedenis, met dezelfde avond de film ‘Moeder Suriname – Mama Sranan’ van Tessa Leuwsha

Verken de diepgewortelde conflicten en de vreugdevolle viering van vrijheid in ‘Fri Yeye’ op zondag 9 juni. Dit intrigerend stuk, gebaseerd op Celestine Raalte’s Surinaamse klassieker, onderzoekt de ervaringen van een oma, moeder en dochter rondom Keti Koti. Is feestvieren een passende manier om de afschaffing van slavernij te herdenken? Ná de voorstelling is er de mogelijkheid om mee te doen met Dialoog in Actie : Keti Koti

De van wervelende energie uit zijn voegen barstende film op zondag 16 juni, GRANDE LOGE FILANTROPIA, is een samenwerking tussen de Surinaams-Rotterdamse theatermaker en voormalig graffiti-artiest Tjon Rockon en de in Kinshasa, Democratische Republiek Congo, geboren Rotterdamse filmmaker Bouba Dola

Frank Wijdenbosch presenteert op 22 juni samen met Gilda Dannarag, Cheryl Vliet en Nathalie Emanuels een vertelvoorstelling over ‘Blaka Lola’, de eerste Surinaamse vrouw op de wallen in Amsterdam. 

Muziek zal niet ontbreken deze maand! Op 15 juni Nederlandstalige muziek door het duo Markoesa, bestaande uit Eva Skeete Mc Leed & Guillano Herdigein en op 27 juni een Paramaribop concert door niemand minder dan het Eddy Veldman Quartet

Koken met Amba’ op woensdagmiddag 26 juni is een muzikale en smakelijke jeugdtheatervoorstelling (6+) van Het Veenfabriek, waar aan de hand van de Surinaamse keuken de familiegeschiedenis van de tienjarige Amba verteld wordt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands