Meteen naar de inhoud

Na een succesvolle eerste editie is Marmoucha terug in Eye

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Na een succesvolle eerste editie van Eye meets Marmoucha, is Marmoucha Orchestra terug in Eye voor een bijzonder event: de live begeleiding van de stille film Kif Tebbi op 8 juni.

Kif Tebbi

Wanneer de Turken het platteland in Libië plunderen voor voorraden voor hun troepen, vlucht Mné, een Arabisch meisje uit een nomadenstam op wie Ismaïl verliefd is, door de woestijn naar hem toe. Dit is het begin van avonturen die Ismaïl uiteindelijk voor een Turkse militaire rechtbank zullen brengen. De film heeft Nederlandse tussentitels.
Over de historische koloniale achtergrond bij de film geeft Eye-curator Elif Rongen-Kaynakçi op de zaterdagmiddag 8 juni (16.30) voorafgaand een lezing in Eye’s Cinema 4. Daarnaast staan op zondag 9 en maandag 10 juni ook Eye Meets Marmoucha-voorstellingen op het programma.

Marmoucha Orchestra

Het Marmoucha Orchestra Quintet geeft een vernieuwende draai aan de stille film en laat deze opnieuw tot leven komen. Geniet van een avond vol passie, drama en schoonheid.

Het Marmoucha Orchestra Quintet bestaat uit vijf getalenteerde muzikanten met uiteenlopende muzikale achtergronden en invloeden, maar met een gezamenlijke passie voor muziek en de diversiteit in muzikale talen, stijlen en tradities van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. Zij bespelen de bas, hobo, piano, gitaar en percussie. Hun muziek is een intrigerende combinatie van traditionele stukken en eigen composities. Ze creëren een sfeervolle en emotionele soundtrack voor de film, waarin improvisatie en interactie een belangrijke rol spelen.

Bezetting:

Arin Keshishi – basgitaar, artistiek leider
Maripepa Contreras Gamez – hobo, altohobo, duduk, arrangementen
Adrian Moncada – piano
Jessy Hay – gitaar
Emad Ghajjou – percussie

Klik hier voor tickets voor 8 juni

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands