Aller au contenu

La NAPK lance la campagne 1TP5Ne laisse pas tomber le tissu

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Amsterdam, 4 juli 2024 – Gisteren zijn de besluiten en adviezen van het Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie en de Raad voor Cultuur bekendgemaakt. Naast een enorme overvraag van het budget, zien we grote verschuivingen qua nieuwe instroom en disciplines. Dit raakt meer dan 50 gezelschappen die verbonden zijn aan de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK). Als er geen budget bijkomt,verliezen zij hun meerjarige subsidie. Daarom start de NAPK vandaag de campagne #laathetdoeknietvallen, waarin publiek wordt opgeroepen een steunbetuiging achter te laten voor de getroffen gezelschappen.

Bij het bekendmaken van de besluiten en adviezen door Fonds Podiumkunsten en de Raad voor Cultuur werd duidelijk dat ook deze keer fors meer aanvragen zijn gedaan dan er plekken beschikbaar zijn. De combinatie van meer aanvragers en krapte van het budget noopt tot pijnlijke keuzes, die ook gevestigde en gerenommeerde gezelschappen raken. Er dreigen gaten te vallen in ons rijke, veelkleurige en internationaal geprezen podiumkunstenlandschap.

Doorvoering fair practice en kostenstijging leidt tot schaarste

Door de hoge inflatie zijn de kosten voor het produceren van voorstellingen en concerten aanzienlijk gestegen. Daarnaast zijn in het kader van fair practice nieuwe beloningsafspraken gemaakt met de bonden. Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat producenten hogere bedragen hebben aangevraagd, terwijl de budgetten van het Fonds Podiumkunsten en de Basis Infrastructuur (BIS) niet in dezelfde mate zijn meegestegen. Concreet betekent dit dat er voor hetzelfde budget minder gezelschappen gehonoreerd kunnen worden. Daardoor dreigt er verschraling van het podiumkunstenveld.

Campagne

De NAPK roept het theater- en concertpubliek op om op de bres te springen voor de rijkdom aan podiumkunsten die we in Nederland hebben. Middels de campagne #laathetdoeknietvallen kunnen fans en liefhebbers van de getroffen gezelschappen een steunbetuiging achterlaten. Podiumkunsten zijn er voor jong en oud en zijn zowel landelijk als regionaal van grote betekenis. Laat het doek niet vallen, laat een steunbetuiging achter voor de podiumkunsten.

De Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten is de branchevereniging van de professionele podiumkunstproducenten in Nederland.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais