Meteen naar de inhoud

Nomineer nu voor de Dans Publieksprijs

Dansliefhebbers kunnen vanaf 1 december online hun nominaties opgeven voor de meest opvallende dansprestatie van 2012. De winnaar zal dan begin volgend jaar de Dans Publieksprijs in ontvangst kunnen nemen. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om te stemmen op zowel een individuele danser als een dansvoorstelling. De tien meest genomineerde dansers en voorstellingen worden op 2 januari bekend gemaakt. Aansluitend volgt de stemronde. De uiteindelijke prijsuitreiking vindt plaats in het weekend van 9 februari.

Prijsuitreiking

Naast de prijzen voor meest opvallende danser en dansvoorstelling gaat er deze editie een eervolle vermelding  uit naar een dansactiviteit. Voor alle categorieën geldt dat de dansgebeurtenis een professioneel karakter en een landelijke uitstraling dient te hebben. Online nomineren en stemmen kan via de website danspublieksprijs.nl. De prijs in de vorm van een kunstwerk zal in het weekend van 9 februari op een passende locatie worden uitgereikt.

Publiek is de jury

De Dans Publieksprijs is een initiatief van de danswebsite Danspubliek.nl, in samenwerking met Cultuurpers.nl en CultuurBewust.nl. Het doel van dit project is om een breed publiek een middel te bieden om dans te waarderen, en om de Nederlandse theaterdans onder de aandacht te brengen. Bestaan er in Nederland al dansprijzen waarbij een vakjury beslist, bij de Dans Publieksprijs oordeelt het publiek.

Eerdere editie

Tijdens de vorige editie vond de prijsuitreiking plaats tijdens de So You Think You Can Dance theatertour in het RAI Theater te Amsterdam. Choreograaf Rinus Sprong overhandigde de prijs aan danser Meysam Noori en de Samadhi Dance Company voor de voorstelling Saranágati. De eervolle vermelding ging uit naar Conny Janssen Danst voor de twee genomineerde producties LIFE-LIVE! en Zout.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175€ / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360€ / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50€ / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands