Mooi natuurlijk dat Amour van Michael Haneke gisteravond op Malta bij de uitreiking van de European Awards niet alleen bekroond werd als beste film, maar ook de regieprijs en prijzen voor beste acteur en actrice kreeg toegeschoven. Maar een beetje saai begint die lofzang op Haneke’s nieuwste wel te worden. Genoeg dus hierover.

Onvervalst trots blijven we echter als Nederlanders op het aanhoudende succes van Kauwboy, nu bij de European Film Awards onderscheiden met de Prix FIPRESCI voor European Discovery 2012. Dat mag inmiddels een ware zegetocht genoemd worden voor regisseur Boudewijn Koole.

We zetten het nog even op een rij:

18 februari, Filmfestival – Grand Prix Deutsches Kinderhilfswerk voor beste jeugdfilm, en tevens Best First Feature Award voor beste debuutfilm van het .

18 april, Filmfestival van Saint-Quentin – Vakjuryprijs Prix de la ville de Saint-Quentin.

22 april, Internationaal Filmfestival van Buenos Aires – Unicef-.

28 april, Kristiansand International Children’s Film Festival – ECFA Award (juryprijs voor beste Europese jeugdfilm) en de Film & Kino Award, een prijs om Kauwboy in de Noorse bioscopen uit te brengen.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

10 juni – Winnaar eerste European Film Academy Young Audience Award (verkozen door jeugdjury in Amsterdam, Belgrado, Kopenhagen, Erfurt, Norrköping en Turijn).

16 juni, Brussels Film Festival – Fedex Cinephile Award toegekend door jongerenjury.

28 september, Nederlands Film Festival – Zilveren Krulstaart voor Beste Scenario 2012 (samen met Overspel en Lang zal ze leven).

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.

5 oktober, Nederlands Film Festival – Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

Kauwboy is ook de Nederlandse Oscarkandidaat.

Foto bovenaan:
Boudewijn Koole neemt prijs voor Europese ontdekking 2012 in ontvangst
Scroll naar top