Dansliefhebbers kunnen vanaf 1 december online hun nominaties opgeven voor de meest opvallende dansprestatie van 2012. De winnaar zal dan begin volgend jaar de Dans Publieksprijs in ontvangst kunnen nemen. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om te stemmen op zowel een individuele danser als een dansvoorstelling. De tien meest genomineerde dansers en voorstellingen worden op 2 januari bekend gemaakt. Aansluitend volgt de stemronde. De uiteindelijke prijsuitreiking vindt plaats in het weekend van 9 februari.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Prijsuitreiking

Naast de prijzen voor meest opvallende danser en dansvoorstelling gaat er deze editie een eervolle vermelding  uit naar een dansactiviteit. Voor alle categorieën geldt dat de dansgebeurtenis een professioneel karakter en een landelijke uitstraling dient te hebben. Online nomineren en stemmen kan via de website danspublieksprijs.nl. De prijs in de vorm van een kunstwerk zal in het weekend van 9 februari op een passende locatie worden uitgereikt.

Publiek is de jury

De Dans Publieksprijs is een initiatief van de danswebsite Danspubliek.nl, in samenwerking met Cultuurpers.nl en CultuurBewust.nl. Het doel van dit project is om een breed publiek een middel te bieden om dans te waarderen, en om de Nederlandse theaterdans onder de aandacht te brengen. Bestaan er in Nederland al dansprijzen waarbij een vakjury beslist, bij de Dans Publieksprijs oordeelt het publiek.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Eerdere editie

Tijdens de vorige editie vond de prijsuitreiking plaats tijdens de So You Think You Can Dance theatertour in het RAI Theater te Amsterdam. Choreograaf Rinus Sprong overhandigde de prijs aan danser Meysam Noori en de Samadhi Dance Company voor de voorstelling Saranágati. De eervolle vermelding ging uit naar Conny Janssen Danst voor de twee genomineerde producties LIFE-LIVE! en Zout.

Foto bovenaan:
Scroll naar top