Dansliefhebbers kunnen vanaf 1 december online hun nominaties opgeven voor de meest opvallende dansprestatie van 2012. De winnaar zal dan begin volgend jaar de Publieksprijs in ontvangst kunnen nemen. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om te stemmen op zowel een individuele danser als een dansvoorstelling. De tien meest genomineerde dansers en voorstellingen worden op 2 januari bekend gemaakt. Aansluitend volgt de stemronde. De uiteindelijke prijsuitreiking vindt plaats in het weekend van 9 februari.

Prijsuitreiking

Naast de prijzen voor meest opvallende danser en dansvoorstelling gaat er deze editie een eervolle vermelding  uit naar een dansactiviteit. Voor alle categorieën geldt dat de dansgebeurtenis een professioneel karakter en een landelijke uitstraling dient te hebben. Online nomineren en stemmen kan via de website danspublieksprijs.nl. De prijs in de vorm van een kunstwerk zal in het weekend van 9 februari op een passende locatie worden uitgereikt.

Publiek is de

De Dans Publieksprijs is een initiatief van de danswebsite Danspubliek.nl, in samenwerking met Cultuurpers.nl en CultuurBewust.nl. Het doel van dit project is om een breed publiek een middel te bieden om dans te waarderen, en om de Nederlandse theaterdans onder de aandacht te brengen. Bestaan er in al dansprijzen waarbij een vakjury beslist, bij de Dans Publieksprijs oordeelt het publiek.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Eerdere editie

Tijdens de vorige editie vond de prijsuitreiking plaats tijdens de theatertour in het RAI te Amsterdam. Rinus Sprong overhandigde de prijs aan danser Meysam Noori en de Samadhi Dance Company voor de voorstelling Saranágati. De eervolle vermelding ging uit naar voor de twee genomineerde producties LIFE-LIVE! en Zout.

Foto bovenaan:
Scroll naar top