Meteen naar de inhoud

Teleurgestelde dinergasten krijgen geld terug. Jofele geste van het Holland Festival

Bezoekers van de film Napoleon, afgelopen zondag in Ziggo Dome, die bedacht hadden een diner te reserveren in een van de pauzes, krijgen hun geld terug. Dit heeft het Holland Festival besloten nadat op internet, en daarbuiten, commotie was ontstaan over de belabberde service van de cateraar, en over de nogal magere kwaliteit van het gebodene. Bezoeker Marc Veerkamp zei er op facebook het volgende over:

“Het diner was een regelrechte blamage. De opzet was een buffet. Vrij karig, overigens. Er was nauwelijks capaciteit, met ellenlage wachtrijen als gevolg. Het eten dat we vanuit de rij konden zien zag er niet als €30,- uit. Een van de gelukkigen die al iets gescoord had noemde het ‘een prakkie’: een conimex achtige noodle-substantie van La Place. Veel eters zaten in het donker, een aantal tafels stond op plekken waar geen verlichting was en enkel één miniscuul lichtje op het tafelblad zorgde voor wat zichtbaarheid. Maar goed, veel mensen kwamen nauwelijks aan eten toe, ze stonden maar te wachten, onder andere veel 60-plussers.”

Mensen die wat van het prakje konden bemachtigen krijgen de helft van hun inleg terug. Bezoekers die, zoals Veerkamp, buiten een frietje gingen halen, krijgen al hun geld terug. Wij vinden dat heel tof van het Holland Festival, en netjes van de cateraar en de organisator.

Wel even het formulier invullen.

Wijbrand Schaap

Cultuurjournalist sinds 1996. Werkte als toneelrecensent, columnist en verslaggever voor Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad, Parool en regionale kranten via de Geassocieerde Pers Diensten. Interviews voor TheaterMaker, Theaterkrant Magazine, Ons Erfdeel, Boekman. Podcastmaker, experimenteert graag met nieuwe media. Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Levenspartner van Suzanne Brink huisgenoot van Edje, Fonzie en Rufus. Zoek en vind mij op Mastodon.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen