Meteen naar de inhoud

Teleurgestelde dinergasten krijgen geld terug. Jofele geste van het Holland Festival

Bezoekers van de film Napoleon, afgelopen zondag in Ziggo Dome, die bedacht hadden een diner te reserveren in een van de pauzes, krijgen hun geld terug. Dit heeft het Holland Festival besloten nadat op internet, en daarbuiten, commotie was ontstaan over de belabberde service van de cateraar, en over de nogal magere kwaliteit van het gebodene. Bezoeker Marc Veerkamp zei er op facebook het volgende over:

“Het diner was een regelrechte blamage. De opzet was een buffet. Vrij karig, overigens. Er was nauwelijks capaciteit, met ellenlage wachtrijen als gevolg. Het eten dat we vanuit de rij konden zien zag er niet als €30,- uit. Een van de gelukkigen die al iets gescoord had noemde het ‘een prakkie’: een conimex achtige noodle-substantie van La Place. Veel eters zaten in het donker, een aantal tafels stond op plekken waar geen verlichting was en enkel één miniscuul lichtje op het tafelblad zorgde voor wat zichtbaarheid. Maar goed, veel mensen kwamen nauwelijks aan eten toe, ze stonden maar te wachten, onder andere veel 60-plussers.”

Mensen die wat van het prakje konden bemachtigen krijgen de helft van hun inleg terug. Bezoekers die, zoals Veerkamp, buiten een frietje gingen halen, krijgen al hun geld terug. Wij vinden dat heel tof van het Holland Festival, en netjes van de cateraar en de organisator.

Wel even het formulier invullen.

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright.Bekijk alle berichten van deze auteur