Meteen naar de inhoud

Nieuw: een Blab met toneelschrijver Nassim Soleimanpour.

Volgende week begint festival Dancing on the Edge. Anders dan de naam doet vermoeden gaat dit festival, met voorstellingen in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, niet alleen over dans, maar ook over film, theater en politiek. De ‘Edge’ waar het om gaat, zoekt het festival in het thema: een urgente artistieke dialoog met het Midden-Oosten. Nu harder nodig dan ooit, kunnen we zeggen.

Een van de hoofdgasten van het festival is Nassim Soleimanpour. Deze Iraanse toneelschrijver brak in 2011 internationaal door met het toneelstuk ‘White Rabbit, Red Rabbit‘. Dat stuk, bekroond op diverse grote festivals,  werd in Nederland gespeeld door onder anderen Jacob Derwig, ook op Dancing on the Edge.

Bijzonder aan dat stuk was dat schrijver Nassim Soleimanpour op het moment van schrijven zijn land niet uit kon. Hij schreef daarom een tekst waarin hij via de voor hem onbekende toneelspeler een dialoog aanging met het publiek, en waar het publiek tijdens de voorstelling met de eigen mobiele telefoon kon mailen met de schrijver in Iran. Recensies waren zeer lovend.

Inmiddels kan Soleimanpour vrij reizen. Hij verblijft op dit moment in Berlijn, en komt volgende week naar Nederland om bij de wereldpremière zijn nieuwe stuk ‘Blank‘ te zijn. Wat Blank precies gaat worden, weten we nog niet. Daarom vragen we het hem. Zaterdag, 31 oktober om 12 uur hebben we een live interview met deze vernieuwende schrijver, via een gloednieuw medium: Blab.im. Blab is een gratis tool waarmee iedereen  zijn eigen talkshow kan opzetten, en bovendien iedereen die dat interessant vindt. ook mee kan praten. Dat kan via twitter, maar ook gewoon via de eigen webcam.

Het is voor ons een experiment, dus er kan van alles misgaan, maar we hebben een naam hoog te houden als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in de journalistiek te introduceren, dus vandaar. Leuk zo’n  blab. De opname is hier terug te kijken. Met een rare interventie op 23 minuten.

Blijft kijken!

 

 

Wijbrand Schaap

Cultuurjournalist sinds 1996. Werkte als toneelrecensent, columnist en verslaggever voor Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad, Parool en regionale kranten via de Geassocieerde Pers Diensten. Interviews voor TheaterMaker, Theaterkrant Magazine, Ons Erfdeel, Boekman. Podcastmaker, experimenteert graag met nieuwe media. Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Levenspartner van Suzanne Brink huisgenoot van Edje, Fonzie en Rufus. Zoek en vind mij op Mastodon.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen