Volgende week begint festival Dancing on the Edge. Anders dan de naam doet vermoeden gaat dit festival, met voorstellingen in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, niet alleen over dans, maar ook over film, theater en politiek. De ‘Edge’ waar het om gaat, zoekt het festival in het thema: een urgente artistieke dialoog met het Midden-Oosten. Nu harder nodig dan ooit, kunnen we zeggen.

Een van de hoofdgasten van het festival is Nassim Soleimanpour. Deze Iraanse toneelschrijver brak in 2011 internationaal door met het toneelstuk ‘White Rabbit, Red Rabbit‘. Dat stuk, bekroond op diverse grote festivals,  werd in Nederland gespeeld door onder anderen Jacob Derwig, ook op Dancing on the Edge.

Bijzonder aan dat stuk was dat schrijver Nassim Soleimanpour op het moment van schrijven zijn land niet uit kon. Hij schreef daarom een tekst waarin hij via de voor hem onbekende toneelspeler een dialoog aanging met het publiek, en waar het publiek tijdens de voorstelling met de eigen mobiele telefoon kon mailen met de schrijver in Iran. Recensies waren zeer lovend.

Inmiddels kan Soleimanpour vrij reizen. Hij verblijft op dit moment in Berlijn, en komt volgende week naar Nederland om bij de wereldpremière zijn nieuwe stuk ‘Blank‘ te zijn. Wat Blank precies gaat worden, weten we nog niet. Daarom vragen we het hem. Zaterdag, 31 oktober om 12 uur hebben we een live interview met deze vernieuwende schrijver, via een gloednieuw medium: Blab.im. Blab is een gratis tool waarmee iedereen  zijn eigen talkshow kan opzetten, en bovendien iedereen die dat interessant vindt. ook mee kan praten. Dat kan via twitter, maar ook gewoon via de eigen webcam.

Het is voor ons een experiment, dus er kan van alles misgaan, maar we hebben een naam hoog te houden als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in de journalistiek te introduceren, dus vandaar. Leuk zo’n  blab. De opname is hier terug te kijken. Met een rare interventie op 23 minuten.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Blijft kijken!