Nieuw: een Blab met toneelschrijver Nassim Soleimanpour.

Dit verhaal lees je gratis. Als je lid word, lees je meer, en kunnen wij overleven.
Instituut lidmaatschap
180 euro per jaar
Speciaal voor organisaties, bedrijven en instituten die hun lidmaatschap willen delen met hun personeel en medewerkers.
Deel inlog en adres met maximaal 10 medewerkers
25% korting op advertenties en advertorials
1 stem in de Algemene Ledenvergadering
Alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Persoonlijk Jaarlidmaatschap (automatisch verlengen)
40 euro per jaar.
Voor natuurlijke personen en zzp'ers.
25% korting op advertenties en advertorials
Stemrecht in de algemene ledenvergadering
Alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Maandkaart (automatisch verlengen)
4€ / maand
Voor natuurlijke personen en ZZP'ers.
Géén stemrecht in de Algemene Ledenvergadering
Bijna alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Persoonlijk Jaarlidmaatschap (handmatig verlengen)
50 euro per jaar
Voor natuurlijke personen en ZZP'ers
25% korting op advertenties en advertorials
Stemrecht in de algemene ledenvergadering
Alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur

Volgende week begint festival Dancing on the Edge. Anders dan de naam doet vermoeden gaat dit festival, met voorstellingen in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, niet alleen over dans, maar ook over film, theater en politiek. De ‘Edge’ waar het om gaat, zoekt het festival in het thema: een urgente artistieke dialoog met het Midden-Oosten. Nu harder nodig dan ooit, kunnen we zeggen.

Een van de hoofdgasten van het festival is Nassim Soleimanpour. Deze Iraanse toneelschrijver brak in 2011 internationaal door met het toneelstuk ‘White Rabbit, Red Rabbit‘. Dat stuk, bekroond op diverse grote festivals,  werd in Nederland gespeeld door onder anderen Jacob Derwig, ook op Dancing on the Edge.

Bijzonder aan dat stuk was dat schrijver Nassim Soleimanpour op het moment van schrijven zijn land niet uit kon. Hij schreef daarom een tekst waarin hij via de voor hem onbekende toneelspeler een dialoog aanging met het publiek, en waar het publiek tijdens de voorstelling met de eigen mobiele telefoon kon mailen met de schrijver in Iran. Recensies waren zeer lovend.

Inmiddels kan Soleimanpour vrij reizen. Hij verblijft op dit moment in Berlijn, en komt volgende week naar Nederland om bij de wereldpremière zijn nieuwe stuk ‘Blank‘ te zijn. Wat Blank precies gaat worden, weten we nog niet. Daarom vragen we het hem. Zaterdag, 31 oktober om 12 uur hebben we een live interview met deze vernieuwende schrijver, via een gloednieuw medium: Blab.im. Blab is een gratis tool waarmee iedereen  zijn eigen talkshow kan opzetten, en bovendien iedereen die dat interessant vindt. ook mee kan praten. Dat kan via twitter, maar ook gewoon via de eigen webcam.

Het is voor ons een experiment, dus er kan van alles misgaan, maar we hebben een naam hoog te houden als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in de journalistiek te introduceren, dus vandaar. Leuk zo’n  blab. De opname is hier terug te kijken. Met een rare interventie op 23 minuten.

Blijft kijken!

 

Dit verhaal lees je gratis. Beloon het met een kleine donatie.

help mee

Bedrag
Persoonlijke informatie