Meteen naar de inhoud

TIMEN JAN VEENSTRA ONTVANGT DE BOYER TROFEE

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Timen Jan Veenstra richtte samen met Malou de Roy van Zuydewijn de Tekstsmederij op en sinds de eerste activiteiten in 2010 heeft die organisatie zich ingespannen voor het ondersteunen en begeleiden van opkomende toneelschrijvers om zo nieuwe stemmen een kans te geven zich in het theaterlandschap te laten horen.

Timen Jan Veenstra kreeg bovendien als eerste autonome schrijver de Subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten voor zijn Kronieken van de Stad en heeft ook op die manier de weg voor schrijvers vrijgemaakt.

Nu hij zich terugtrekt als artistiek leider vindt het Platform Theaterauteurs het tijd voor deze blijk van waardering. De Tekstsmederij gaat onder leiding van Marijke Schaap een nieuwe toekomst tegemoet.

De uitreiking van de Boyer Trofee vond plaats in Theater Bellevue in Amsterdam tijdens Een theaterauteursding waar je bij moet zijn, aansluitend op de door de Auteursbond georganiseerde Boyerlezing die dit jaar werd gehouden door Jetse Batelaan.

De Boyer Trofee is een prijs in de vorm van een lampje dat een centrale plek heeft gehad in het huis van oprichter van het Platform Theaterauteurs Marian Boyer. De prijs wordt onregelmatig toegekend aan iemand die een significante rol speelt voor de Nederlandse toneelschrijfkunst. Het uitreiken van de Boyer Trofee wordt mogelijk gemaakt door Sandra Tromp Meesters, die met Suzanne van Lohuizen het eerste lampje toekende aan Ditte Pelgrom. Rob de Graaf en Marlies Oele mochten het lampje eerder ook in ontvangst nemen.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands